StoryEditor

REKTOROVA NAGRADA Sveučilište u Zagrebu raspisalo je natječaj za Rektorovu nagradu

Nagrada se dodjeljuje u pet kategorija, a na natječaj se mogu prijaviti svi studenti prijediplomskih, diplomskih te integriranih studija

01/03/2023 u 10:15 h
14851
EMMA MATIJEVIć/GLOBAL

Rektor Sveučilište u Zagrebu, Stjepan Lakušić, raspisao je natječaj za dodjelu Rektorove nagrade za tekuću godinu. Nagrada se dodjeljuje u šest kategorija, a na natječaj se mogu prijaviti svi studenti prijediplomskih, diplomskih te integriranih studija koji u trenutku prijave imaju status studenta, stoji na web stranici Sveučilišta

Pet kategorija

Ove godine je za dobitnike Rektorove nagrade u kategoriji A, za individualni znanstveni i umjetnički rad, osigurano 15.000 eura. U B kategoriji nagrada se dodjeljuje za timski znanstveni i umjetnički rad, dok je C kategorija namijenjena radu u području translacijskih istraživanja. Dobitnici u D kategoriji bit će nagrađeni za rad većih razmjera, u kategoriji E za posebne natjecateljske uspjehe, dok će u zadnjoj F kategoriji nagradu dobiti studenti za koristan rad u akademskoj i širokoj zajednici.

Rok za prijavu je 28. travnja do 16 sati. Studenti su dužni svoj rad prijaviti na web stranici Sveučilišta gdje moraju ispuniti online obrazac te u dva primjera isprintati rad i mentorovo obrazloženje. Isprintane dokumente zatim trebaju dostaviti povjerenstvu svog fakulteta ili akademije koji će ocjenjivati radove i predlagati ih za Rektorovu nagradu. Više detalja dostupno je na stranici Sveučilišta.

Lani nagrađeni naši politolozi

Svečana dodjela Rektorove nagrade održat će se na Sveučilištu u Zagrebu 29. lipnja, a Odluka o dodjeli i popis dobitnika objavit će se na oglasnim pločama i web stranicama Sveučilišta najkasnije tri dana prije dodjele. 

Među nagrađenim radovima za prošlu akademsku godinu bili su i studenti politologije s Fakulteta političkih znanosti. Antonija MajdančićNikolina Bralić, Mirta Čenić, Adrian Roko Kujundžić, Bruno Aleksić i Ivana Badžek pod mentorstvom profesora Koste Bovana osvojili su nagradu za rad pod nazivom “Kad kradu svi, zašto ne bismo i mi?: Korupcija i njena veza s institucionalnim povjerenjem i političkom participacijom mladih”. 

Nagrađen je i projekt "Mala škola diplomacije" na kojem su radili Damjan Stanić, Ivan Mihačić, Ivan Dominik Dragović, Karlo Kučan, Karla Žeželić, Lea Fabić, Lea Križmančić, Lucija Požgaj, Martina Lozo, Mislav Majcan, Paula Anić, Ursula Klisović i Viktor Meczner.

Vezani članci
25. travanj 2024 20:45