StoryEditor

‘REVOLUCIJA, DOK MIRIŠEM LIJEPO‘ Prva izložbena turneja poznate vizualne umjetnice Zombijane

Tema izložbe je žena i sve što asocira na nju, od šnale do ženskih prava

30/05/2023 u 09:41 h
17886
INSTAGRAM SCREENSHOT

Andrijana Vešović, poznata vizualna umjetnica koja stoji iza popularnog Instagram profila Zombijana otvara izložbu "Revolucija, dok mirišem lijepo" u Kinoteka Baru,u ponedjeljak 4. lipnja s početkom u 19 sati. Turneju je započela u Sarajevu 22. svibnja, a završit će je u Podgorici 7. lipnja. Tema izložbe je žena i sve što asocira na ženu, od šnale do ženskih prava, prenosi N1.

Ulaz je besplatan, a ilustracije je moguće kupiti licitacijom gdje najveća ponuda nosi rad kući. Sav prikupljen novac bit će doniran lokalnoj sigurnoj ženskoj kući. Uz gledanje ilustracija, bit će i popratna radionica čija je tema ista kao i tema izložbe, a prijavljuje se putem linka koji će biti stavljen na Instagram. Broj je ograničen na 20 ljudi, navodi Vešović na svom Instagram profilu.

Zombijana je dobila popularnost na Instagramu zahvaljujući svojim ilustracijama koje progovaraju o društvenim problemima. Najčešće teme su joj mentalno zdravlje, rad na sebi, ženska prava i međuodnosi. Uz slike na Instagramu, Vešović također ima svoju grafičku tvrtku pod nazivom Studio Dracha gdje radi bilježnice, naljepnice, torbe, kalendare i dnevnike.

Zagreb je peti grad u nizu Zombijanine izložbene turneje. Prva izložba bila je u Sarajevu potom u Banja Luci, Beogradu, Novom Sadu, Zagrebu i zadnja će biti u Podgorici, prenosi N1.

Vezani članci
29. travanj 2024 16:48