StoryEditor

SAJAM STIPENDIJA 40 izlagača iz 11 država ponovno okupljeno online

Najveći broj izlagača na ovogodišnjem imat će Austrija, kao druga najpoželjnija destinacija za studiranje

Autor:
Global.
06/10/2021 u 14:03 h
<p>Sajam visokog obrazovanja i stipendija 2021.<br />
Datum: 1.10.2021.<br />
Autor: Institut za razvoj obrazovanja</p>
Sajam visokog obrazovanja i stipendija 2021. Datum: 1.10.2021. Autor: Institut za razvoj obrazovanjaPR

Više od 40 izlagača iz Hrvatske i svijeta predstavit će se na 17. po redu Sajmu visokog obrazovanja i stipendija koji će se održati 13. listopada od 10 do 16 sati. Na Sajmu, koji će se drugu godinu za redom održati virtualno, izlagači će predstaviti stipendije i druge oblike financijske potpore, studijske programe i ponude za visoko obrazovanje u Hrvatskoj i inozemstvu.

Svoje će ponude predstaviti izlagači iz Austrije, Bosne i Hercegovine, Cipra, Sjedinjenih Američkih Država, Francuske, Kanade, Njemačke, Slovenije, Srbije i Ujedinjenog Kraljevstva. Najveći broj izlagača, ne ubrajajući Hrvatsku, imat će Austrija kao druga najpoželjnija destinacija mladih Hrvata za studiranje. Prvi put na SAS-u će se predstaviti Cipar sa šest izlagača među kojima i ciparsko Ministarstvo kulture i znanosti te Sveučilište u Cipru.

Iz Instituta za razvoj obrazovanja poručuju da su posebno usmjereni na podzastupljene i ranjive društvene skupine u ostvarivanju njihovih obrazovnih ciljeva. Također, ističu da učenici i studenti na SAS-u mogu pronaći zanimljive studijske programe, naučiti kakve sve vrste financijskih potpora postoje i pronaći idealne stipendije.

"Sajam nudi mogućnosti za upoznavanje predstavnika poznatih međunarodnih visokih učilišta i studenti tako mogu doći do ključnih informacija o studijskim programima i stipendijama iz prve ruke, a mogu upoznati i predstavnike studentskih udruga i saznati kako se uključiti u studentske projekte", kažu organizatori.

Na SAS-u će osim stipendija biti govora i o tome koliko financijska pismenost bitna za nastavak obrazovanja, o tome koliko znače i kako se polažu TOEFL ispiti, kao i o tome koje su prednosti virtualnih i kombiniranih mobilnosti Erasmus+ projekata. Virtualni Sajam visokog obrazovanja bit će organiziran putem platforme Eventrify, a svi izlagači će imati svoje virtualne štandove te će posjetitelji moći vidjeti njihove materijale i postavljati im pitanja putem opcije chat.

Sajam je besplatan za sve posjetitelje, a potrebno je samo unaprijed ispuniti obrazac za prijavu da bi se dobile upute za pristup.

Global je medijski pokrovitelj Sajma stipendija i visokog obrazovanja.

 

28. travanj 2024 05:30