StoryEditor

SERIA A Napoli povećao prednost na vrhu, Lazio preuzeo drugu poziciju

Na terenima talijanske Serie A Napoli je nastavio svoju dominaciju i pohod prema naslovu prvaka

21/03/2023 u 22:16 h
15349
PIXABAY

Na terenima talijanske Serie A Napoli je nastavio svoju dominaciju i pohod prema naslovu prvaka. U jučerašnjem susretu žrtva je bio Torino, koji je na svojem domaćem terenu poražen s 4:0.

Napolijev dinamični duo Kvicha Kvaratskhelia i Victor Osimhen nastavili su dominirati utakmicama. Goste je u vodstvo doveo upravo nigerijski napadač golom iz kornera na ubačaj Piotra Zielinskog. Na ulazu u zadnjih deset minuta prvog poluvremena na semaforu je već pisalo 2:0. Kvaratskhelia je poentirao iz kaznenog udarca i time skoro pa i riješio pitanje pobjednika u tako ranoj fazi utakmice.

Svaku dvojbu o pobjedniku uklonio je Napoli već u 51. minuti, a nigerijski napadač ponovno se upisao u strijelce. Osimhen je natrčao na odličan ubačaj s lijeve strane i glavom poentirao u golmanov bliži kut. Do kraja utakmice u strijelce se upisao i Tanguy Ndombele za konačnih 4:0.

Slijedio je gradski derbi Lazia i Rome. Užarena atmosfera utakmice rezultirala je prvim crvenim kartonom već u 32. minuti. Roger Ibanez zaustavio je kontru igrača Lazia i zaradio drugi žuti karton zbog kojeg je otišao na ranije tuširanje. Prvi i jedini pogodak vrijedan tri boda bio je djelo Mattia Zaccagnija u 65. minuti, a do kraja utakmice obje ekipe su zaradile po jedan dodatan crveni karton.

Antike crvenih kartona nastavile su se i na utakmici Intera i Juventusa. Pred sam kraj utakmice Leandro Paredes s jedne strane i Danilo D'Ambrosio s druge strane ušli su u argument koji ih je koštao nastupa za svoje momčadi u sljedećim utakmicama. Jedini pogodak utakmice bio je djelo Filipa Kostića, koji je odličnim prizemnim udarcem matirao golmana Onanu u 23. minuti.

Na prvenstvenoj tablici Napoli je dodatno povećao prednost nad drugoplasiranim Laziom, a razlika je trenutno 19 bodova. Treći je Inter s bodom manje, a gradski rival Milan je na četvrtom mjestu. Dno tablice okupira Cremonese s 13 bodova, dva boda više od pred posljednje Sampdorije.

03. svibanj 2024 11:16