StoryEditor

SNOOP DOGG Stiže biografski film o poznatom reperu, a u pripremi su i novi albumi

Na jednom od albuma Snoop Dogg surađuje s reperom dr. Dre

14/11/2022 u 06:52 h
14287
PIXABAY

Popularni reper Snoop Dogg dobiva biografski film koji će razviti studio Universal Pictures, a u čijem će stvaranju sudjelovati i sam Snoop Dogg kao koproducent. Film će prikazivati njegov život i uključivat će brojne pjesme iz njegove karijere koja traje gotovo 30 godina, piše Hollywood Reporter.

"Dugo sam čekao da pokrenem ovaj projekt jer sam želio odabrati pravog redatelja, savršenog scenarista i najveću filmsku kompaniju s kojom mogu biti partner, a koja može razumjeti nasljeđe koje pokušavam prikazati na ekranu i uspomenu koju pokušavam ostaviti iza sebe", izjavio je Snoop Dogg.

Na filmu će raditi scenarist Joe Robert Cole i redatelj Allen Hughes, a uz Snoop Dogga film će producirati Hughes i Sara Ramaker.

"Snoop Dogg jedna je od najomiljenijih osoba u hip-hopu u svijetu, postoji nešto u njegovoj energiji što spaja ljude svih društvenih slojeva", rekao je Hughes i istaknuo da je Snoop kao umjetnik i čovjek svojim radom nadmašio druge.

Osim biografskog filma, Snoop Dogg priprema i nove albume. Grupa Mount Westmore, koju uz Snoopa čine reperi Ice Cube, E-40 i Too $hort, izdat će svoj drugi album 9. prosinca. Snoop Dogg je također objavio da s reperom dr. Dre radi na albumu Missionary kojim će obilježiti 30 godina od izlaska svog debitantskog albuma Doggystyle na kojem je isto radio s dr. Dre. 

Snoop Dogg, pravim imenom Calvin Cordozar Broadus Jr., prodao je više od 35 milijuna albuma diljem svijeta i 17 puta bio je nominiran za nagradu Grammy, a osvojio je Američku glazbenu nagradu, MTV nagrade i druga priznanja. Među posljednjima je nagrada Emmy za udarne termine za nastup na poluvremenu Super Bowla na kojem je nastupao s drugim popularnim reperima kao što su Dr. Dre, Eminem, Mary J. Blige, Kendrick Lamar i 50 Cent.

Vezani članci
04. svibanj 2024 09:52