StoryEditor

SPORTONOMICS Nova konferencija Financijskog kluba Ekonomskog fakulteta

Raspravljat će se o temama je li Hrvatska dosadašnjim rezultatima dokazala da je ‘sportska nacija‘ ili je još na dalekom putu tek da to postane

19/03/2023 u 07:00 h
14909
UNSPLASH

Financijski klub Ekonomskog fakulteta u Zagrebu održava svoju konferenciju Sportonomics 21. ožujka u Vijećnici Ekonomskog fakulteta. Konferencija će se baviti temama ekonomije i sporta, te će se na samoj konferenciji kroz razgovore i rasprave pokušati objasniti kako ekonomija, gospodarstvo, ulaganja i investicije u sport mogu utjecati na rezultate i kulturu sporta, stoji na službenoj Facebook stranici Financijskog kluba.

Uz to, raspravljat će se o temama je li Hrvatska dosadašnjim rezultatima dokazala da je "sportska nacija" ili je još na dalekom putu tek da to postane, i kako se određuje financijski vrijednost nekog sportskog talenta u sportovima poput nogometa, rukometa i sličnih primjera.

Program započinje u 14 sati te se odmah nakon uvoda, otvara predavanje u kojem će se profesor sa EFZG-a, Tomislav Globan raspravljati i odgovarati na pitanja vezana uz teoriju ekonomije u sportu općenito. Filip Ivanac, jedan od organizatora konferencije, detaljnije je pojasnio temu panela.

"Profesor će nas uvesti u priču ekonomske teorije i sporta, te će predstaviti razliku vrednovanja sporta u Americi i Europi. Bit će govora i o sustavima otvorenih i zatvorenih liga, kao što je ideja nogometne Superlige" izjavio je Filip. Dodao je da će se panel dotaknuti i teme Dinamovog stadiona.

Nakon ovog predavanje, slijedi novo predavanje sa bivšim prvakom plivačem Gordanon Kožuljom, koji će razjasniti i prikazati kako današnji nogometni klubovi funkcioniraju, i koje su im strategije kako bi lakše došli do boljeg rezultata i plasmana u modernom nogometu.

"Gordan će pričati o načinu upravljanja, vlasničkoj strukturi i ciljevima sportskih klubova. Iz svojeg osobnog sportskog iskustva i karijere, bogato će ispričati i pojasniti kako funkcionira i mijenja se strategija nogometnih klubova te kako se financiraju", istaknuo je Filip i dodao da se nakon svih predavanja održava nagradni kviz.

Za kraj konferencije i programa, održat će se panel kojem će u fokusu biti stanje sporta u Republici Hrvatskoj, što je u redu, što ne valja, što je potrebno učiniti, ali raspravljat će se i o sportskim temama van granica Hrvatske i kako sport utječe na svjetsku ekonomiju.

Vezani članci
25. travanj 2024 03:45