StoryEditor

SRUŠEN REKORD Enzo Fernandes najskuplji igrač Premier lige u povijesti

Vrtoglavi transfer šesti je najskuplji u povijesti nogometa

02/02/2023 u 10:07 h
14687
UNSPLASH

U engleski Chelsea iz portugalske Benfice doveden je argentinski nogometaš Enzo Fernandez i to za 121 milijun eura te je ugovor potpisao do 2031. godine. Ovim iznosom Fernandez je postao šesti najskuplji transfer u povijesti nogometa, piše Hina.

Prije Svjetskog prvenstva u Kataru Fernandez je na tržištu je vrijedio tek 20 milijuna eura te odradio mali broj nastupa za argentinski sastav, no nakon utakmice protiv Meksika, pridobio je fokus nogometne javnosti, ali i klubova te mu je cijena skočila na 55 milijuna eura.

Fernandezov transfer ujedno je i najskuplji u povijesti engleskog Premiershipa te je oboren prethodni rekordni iznos i transfer Jacka Grealisha iz Aston Ville u Manchester City za 117,5 milijuna eura.

Fernandez ipak nije najskuplji transfer u povijesti kluba Benfice, već je to bio prelazak Joaoa Felixa u Atletico Madrid u iznosu od 127,2 milijuna eura, prenose Sportske novosti. Trenutno vodeći nogometaš u povijest transfera je neupitno Neymarov transfer u PSG za 222 milijuna eura, a nakon njega slijede Kylian Mbappé, Ousmane Dembele i Philippe Coutinho u iznosima od oko stotinu milijuna eura.

Vezani članci
08. svibanj 2024 23:17