StoryEditor

STUDENTSKI ADVENT ‘Empatije i humanosti nikad dosta, ne samo na ovom fakultetu, nego na cijelom svijetu‘

Zarada će se donirati Klinici za dječje bolesti u Zagrebu

22/12/2022 u 13:00 h
14374
PEXELS

U dvorištu zagrebačkog Učiteljskog fakulteta prošloga su petka podignute adventske kućice. Riječ je o osmodnevnoj humanitarnoj akciji "Advent Sveučilišta u Zagrebu". Organizacijski tim čini pet članova Studentskog zbora Učiteljskog fakulteta, u suradnji s drugim zagrebačkim fakultetima, a pripreme su započele već u lipnju.

Ova se manifestacija održava drugu godinu zaredom, s humanitarnim ciljem jer prihodi će ići dječjoj bolnici u Klaićevoj. Učiteljskom fakultetu ovo je tek jedna u nizu brojnih humanitarnih akcija koje organiziraju kroz akademsku godinu.

"Ako neće budući učitelji i odgojitelji, tko će? Empatije i humanosti nikada nije dosta, ne samo na ovom fakultetu, nego na cijelom svijetu", objašnjava Astrid Nox, profesorica s Učiteljskog fakulteta, koja na adventskoj kućici izlaže nakit koji je sama izradila.

"Mi ćemo jednoga dana raditi s djecom i mislim da je važno da radimo ovakve projekte jer oni su naša budućnost", kaže studentica Lara Buhin, jedna od organizatorica.

Na kućicama volonteri s raznih fakulteta pripremaju hranu i pića te izlažu rukotvorine. Volontiraju studenti i profesori, a sudjeluju i zagrebački vrtići te škole, koji izlažu svoje radove na dvjema kućicama. Volontera je oko 40.

"Nije teško volontirati, ponese te duh i atmosfera, ugriješ se kuhajući. Stalno smo u pokretu pa nam ne stigne biti hladno", kaže volonterka Valentina Durbić.

"Prilično je zahtjevno zato što smo studenti. Teško je to uskladiti sa studentskim obvezama jer ovo nije mali projekt. Dosta je velik zalogaj", dodaje Buhin.

Osim adventskih kućica, svakoga dana organiziran je glazbeno-zabavni program. Tombola, kviz, glazbene grupe, dramska predstava i drugi zanimljivi događaji, dio su ovogodišnje manifestacije. Akcija će trajati do 23. studenog, a Advent je moguće posjetiti svakoga dana od 16 do 20 sati. Detaljnije informacije i program dostupni su na stranici Instagrama Studentskog zbora Učiteljskog fakulteta.

Vezani članci
25. travanj 2024 19:10