StoryEditor

STUDENTSKI ZBOR Sveučilište u Zagrebu donijelo dvije odluke vezane za provedbu izbora

10/03/2023 u 14:00 h
14851
EMMA MATIJEVIć/GLOBAL

Sveučilište u Zagrebu donijelo je odluku o raspisivanju izbora za Studentski zbor. Izbori će se održati 29. i 30. ožujka. Stjepan Lakušić, rektor Sveučilišta u Zagrebu, donio je i odluku o imenovanju povjerenstava za provedbu studentskih izbora. Tom će odlukom Izborno povjerenstvo i Povjerenstvo za prigovore biti uključeno u provedbu izbora.

"Izborno povjerenstvo ima pet članova. Tri člana i njihove zamjenike predlaže studentski zbor, a dva člana povjerenstva i njihove zamjenike predlaže senat sveučilišta odnosno vijeće visokog učilišta iz reda nastavnog osoblja. Izborno povjerenstvo imenuje biračke odbore i utvrđuje popis birača", piše u Zakonu o studentskom zboru i drugim studentskim organizacijama.

Povjerenstvo za prigovore također ima pet članova. Dva člana povjerenstva i njihove zamjenike predlaže studentski zbor, a imenuje ih čelnik visokog učilišta. Tri člana povjerenstva i njihove zamjenike predlaže senat sveučilišta te ih također imenuje čelnik visokog učilišta.

Svi studenti na Fakultetu političkih znanosti biraju 17 kandidata za Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu i 24 kandidata za Studentski zbor Fakulteta političkih znanosti od kojih je 20 kandidata s preddiplomskih i diplomskih studija, a četiri kandidata s poslijediplomskih studija. Izbori se održavaju na već spomenute datume od 8 do 20 sati u sobi 9.

Kandidature za izbor Studentskog zbora FPZG-a podnose se Izbornom povjerenstvu Fakulteta putem Urudžbenog ureda. Prijave traju od 13. do 17. ožujka od 10 do 12 sati. 

Vezani članci
23. travanj 2024 19:02