StoryEditor

TABU ZA ŠKOLARCE Na Peščenicu stižu predstave i razgovori o škakljivim temama za mlade

Ciklus predstava i razgovora pod nazivom ‘Bolje da o tome (ne) razgovaramo‘ održat će se od 18. do 22. rujna u Centru KNAP, a u suradnji ga organiziraju Teatar Poco Loco i Centar kulture na Peščenici

Autor:
Global
07/09/2023 u 08:07 h
<p>Bolje da o tome ne razgovaramo</p>
Bolje da o tome ne razgovaramo

Nasilje i navijačke skupine, istospolna ljubav, obrazovni sustav i mentalno zdravlje djece, rodni stereotipi, transgeneracijska trauma – teme su kojima će se baviti 1. pocoloco ciklus predstava i razgovora o tabu temama za djecu i mlade, kojeg organizira Teatar Poco Loco u suradnji s Centrom kulture na Peščenici - Centrom Knap.

Ciklus predstava i razgovora o tabu temama za djecu i mlade pod nazivom "Bolje da o tome (ne) razgovaramo", a koji će se održati od 18. do 22. 09. 2023. u Centru KNAP.

Nakon predstava održavat će se razgovori namijenjeni stručnoj publici, organizatorima odlazaka na kazališne predstava te zainteresiranim građanima. Ulaz na razgovore je besplatan, a moći će se pratiti i online - putem društvenih mreža te će kasnije biti dostupni u formi podcasta.

"Često smo gledali i radili predstave za koje smo otpočetka znali da neće dugo živjeti jer su previše tužne, previše neugodne, previše provociraju. Na takve predstave, iako su umjetnički zanimljive i kvalitetne, pedagozi neće odvesti svoj razred ili skupinu jer se boje reakcije roditelja ili ne znaju kako bi poslije o odgledanom razgovarali s djecom. Takve odluke i takva situacija uvjetuju kazališta da svoj repertoar slažu ‘na sigurno‘ - biraju poznate naslove i uobičajene teme. Time se ograničavaju umjetničke slobode i ostajemo zakinuti za cijeli svemir novog, nepoznatog, uzbudljivog, katarzičnog i tko zna kakvog još kazališta", kažu iz Teatra Poco Loco.

Njihov je cilj ovim projektom promijeniti takav trend i pronaći način da predstave koje govore o vrlo važnim i ‘škakljivim‘ temama za mlade nađu put do publike kojoj su namijenjeni.

Program medijski podržava Regionalna platforma za afirmaciju kazališta za djecu i mlade "Od malih nog(u)".

Raspored predstava

18.9. u 19 sati Suzzane Lebeau: MALI OGAR, Teatar Poco Loco
19.9. u 19 sati Johnna Adams: GIDIONOV ČVOR, Teatar Fort Forno
20.9. u 19 sati Edmond Rostand – Guillermo Baldo: I CYRANO I DJEVOJČICA, Teatar Poco Loco i HNK Ivan pl. Zajc Rijeka
21.9. u 19 sati Nora Krstulović - Nina Horvat: BOJA ODGOJA, Teatar Tirena
22.9. u 17:30 sati Paško Vukasović: HULIGAN, Kazalište Mala Scena

Ulaznice se kupuju 30 minuta prije početka predstave na blagajni Centra KNAP, a mogu se rezervirati na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Ulaznice za izvedbu Teatra Poco Loco “Mali Ogar” nisu u slobodnoj prodaji.

Vezani članci
27. travanj 2024 08:11