StoryEditor

U HODU S TRENDOVIMA Ovaj je fakultet digitalizirao osobne dokumente za svoje studente

Studenti Pravnog fakulteta u Rijeci uskoro će svoje novčanike zamijeniti mobilnim uređajem

11/12/2023 u 19:50 h
18126
PIXABAY

Mobitel je neizostavni predmet današnjice koji će postati još neizbježniji za riječke studente. U skladu s digitalizacijom i novim trendovima, Pravni fakultet u Rijeci odlučio je studentima olakšati novčanik tako što će im osobna i studentska iskaznica biti na mobitelu. Certifikati se mogu aktivirati 11. prosinca do 16 sati i 12. prosinca od 9 do 13 sati auli Pravnog fakultetu u Rijeci, navode na svojoj stranici

Certifikat se aktivira na elektroničkim iskaznicama gdje studenti mogu zatražiti mobilni identitet koji će u sebi sadržavati digitalnu osobnu i studentsku iskaznicu. Kako bi digitalizirali osobne podatke, studentima treba važeća osobna iskaznica s čipom i mobitel. PIN za prijavu na mobilni identitet izdaju djelatnici Policijske uprave, a za aktivaciju su zaduženi predstavnici Agencije za komercijalnu djelatnost, piše na Instagramu Pravnog fakulteta u Rijeci.

Na održanom predstavljanju, doc. dr. sc. Danijela Vrbljanec studentima je održala prezentaciju nazvanu "Digitalizacija u svakodnevnom životu". Pričala je o digitalizaciji svakodnevice, a posebno je obratila pažnju na digitalni potpis i usluge u javnim službama, piše na stranici fakulteta. 

Vezani članci
27. travanj 2024 08:08