StoryEditor

XII. GIMNAZIJA Nakon 30 godina otvorena nova školska zgrada

Škola se proteže na tri etaže i ima 28 učionica

09/01/2023 u 21:52 h
14554
IGOR SOBAN/PIXSELL

Na početku drugog polugodišta, gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević svečano je otvorio novu školsku zgradu XII. gimnazije u zagrebačkoj Dubravi. Novootvorena zgrada, na tri etaže te s dvije sportske i multimedijskom dvoranom, postala je tako najmodernija zagrebačka srednja škola, prenosi Večernji list.

"Nema ljepšeg načina za proslaviti početak drugog polugodišta nego otvoriti novu školu. Znam koliko je truda uloženo da se škola otvori do drugog polugodišta, pomagali su i učitelji. Hvala svima koji su pomogli da otvorimo jednu od najljepših školskih zgrada u Zagrebu. 30 godina se pričalo o ovoj školi", rekao je gradonačelnik na otvorenju, prenosi Zagreb.info

Nova zgrada vrijedna je oko 17,4 milijuna eura, a prilikom otvorenja gradonačelnik je istaknuo da je to posljednja škola izgrađena prema modelu u kojem je investitor Zagrebački holding i da bi ubuduće investitor trebao biti Grad. Škola je krenula s održavanjem nastave u novoj zgradi, a uz svečano otvorenje održat će se otvorenje i za sadašnje učenike, roditelje, sadašnje i bivše djelatnike 27. siječnja, objavila je škola na svom Instagram profilu. Ravnateljica XII. gimnazije Jadranka Vlahovec kazala je da škola sada ima 380 učenika u jednosmjenskoj nastavi, dok joj je kapacitet 480 učenika. Proteže se na 7500 kvadrata i tri etaže.

"Škola ima 28 učionica, četiri praktikuma, košarkašku i gimnastičku dvoranu, multimedijsku dvoranu, vanjsku trim stazu i vanjsko igralište", navela je Vlahovec i poručila da su dobili "školu budućnosti, pravo arhitektonsko remek djelo."

Vezani članci
25. travanj 2024 04:40