StoryEditor

ZAVRŠNI OKRŠAJ Messi slavio u posljednjem okršaju protiv Ronalda

Bio je to ukupno 37. okršaj dvojice potencijalno najvećih nogometaša svih vremena, a vjerojatno i posljednji

20/01/2023 u 16:00 h
<p>Stadion<br />
 </p>
Stadion  PIXABAY

Prijateljska utakmica između francuskog Paris Saint Germaina i ekipe "Riyadh Season", sastavljene od igrača saudijske lige Al Nassra i Al Hilala, bila je vjerojatno posljednji okršaj dvaju nogometnih velikana, Cristiana Ronalda i Lionela Messija. Utakmica je završila rezultatom 5:4 u korist parižana i tako priredila spektakl pred 60.000 gledatelja u Rijadu, prenosi Hina.

Gol za golom

Goste je u vodstvo poveo Messi već u trećoj minuti susreta nakon odlične asistencije Neymara, a PSG je nastavio dominirati do sredine prvog poluvremena, kada je Ronaldo nakon nespretne reakcije Keylora Navasa na jedan ubačaj realizirao kazneni udarac. Nedugo nakon toga Juan Bernat zaustavio je napad Riyadh Seasona kao posljednji čovjek u obrani i time zaradio crveni karton za svoju momčad.

To ih nije spriječilo da ponovno preuzmu vodstvo, za 2-1 poentirao je Marquinhos nakon ubačaja Mbappéa. Za kraj poluvremena novo poravnanje osigurao je Cristiano Ronaldo, nakon katastrofalne reakcije Sergija Ramosa u svojem kaznenom prostoru kojom je znatno olakšao posao svojem nekadašnjem suigraču.

Na startu drugog poluvremena Mbappé je predivnim driblinzima "izvozao" svog braniča i poslao odličnu prizemnu loptu koju je Ramos samo pospremio u mrežu. Domaćini se ponovno nisu predali, te su po treći put uspjeli poravnati rezultat, ovoga puta nakon kornera glavom je skočio Hyun Soo Jang. PSG je dočekao novi kazneni udarac u 60. minuti, a ovaj put siguran je bio Mbappé.

Velikani izašli - gledanost pala

Nakon toga sljedile su zamjene, kada su teren napustile najveće zvijezde Messi, Mbappé, Neymar, Ronaldo i ostali. Nakon tih zamjena prijenos uživo sa službene stranice PSG-a izgubio je 350.000 gledatelja. Do kraja utakmice vodstvo za PSG podebljao je Hugo Ekitike, da bi utješni pogodak za konačnih 5:4 u sudačkoj nadoknadi dodao Talisca.

Bio je to ukupno 37. okršaj potencijalno dvojice najvećih nogometaša svih vremena, a vjerojatno i posljednji. Postoje priče da saudijski Al Hilal nudi Mesiju 250 milijuna po sezoni, ali pitanje je hoće li se taj transfer ostvariti, a prema najnovijim informacijama je Messi spreman produžiti s PSG-om, kako javlja ugledni stručnjak za transfere Fabrizio Romano.

Vezani članci
18. travanj 2024 20:21