StoryEditor

ŽILAVI KAMPUS Studenti dobivaju dva sportska terena, a to je samo dio novoga projekta Sveučilišta u Rijeci

‘Ovim projektom želi se razviti raznovrsna ponuda sportskih programa kojima će se studente navesti da se više bave sportom‘

07/12/2023 u 13:36 h
18123
SVJETIONIK.SCRI.HR

Kreće izgradnja dva sportska terena na Kampusu Sveučilišta u Rijeci, prenosi Novi List. Na posljednjoj sjednici Senata Sveučilišta usvojene su smjernice za razvoj sporta na Sveučilištu u Rijeci 2022. – 2025. Ovim projektom Sveučilište želi sebe prikazati prijateljem sporta.

Predviđa se da će već u srpnju iduće godine na Kampusu biti dostupna dva sportska terena, a to su košarkaško i cageball igralište koje će se nalaziti iza Akademije primijenjenih umjetnosti. U okviru projekta "Žilavi kampus" sportski tereni su samo dio onoga što se predviđa za naredne tri godine. Isto tako osnovat će se Centar za sport koji će predstavljati organizacijsku jedinicu Sveučilišta u Rijeci. Donijet će se i Pravilnik koji će studentima sportašima pomoći da lakše usklade sport i studiranje. Ovim projektom želi se razviti raznovrsna ponuda sportskih programa kojima će se studente navesti da se više bave sportom.

Još jedan od bitnih stvari koja će se ovime pokrenuti je Fond za stipendiranje sportaša te će se utvrditi kriteriji potrebi za dobivanje ove stipendije. Trenutno se u Rijeci mladi sportaši stipendiraju kroz Program javnih potreba u sportu, a stipendije se dodjeljuje mjesečno. Iznos i trajanje naknade ovisi o postignutim rezultatima.

Samo Sveučilište se sastoji od ukupno 16 fakulteta, a kao svoj cilj izdvajaju želju da postanu europsko sveučilište budućnosti.  Ovim projektom žele podignuti kvalitetu studiranja i studentima pružiti bolje uvjete za daljnji napredak.

image
SVJETIONIK.SCRI.HR
image
SVJETIONIK.SCRI.HR
image
SVJETIONIK.SCRI.HR
Vezani članci
27. travanj 2024 07:08