StoryEditor

ZIMA SOLIDARNOSTI NA FPZG-U Karaoke, pub kvizovi, turniri... prikupljaju se sredstva za medije, udruge i sportske ekipe

‘Ideja se javila još za vrijeme izborne kampanje. Htjeli smo na neki način pomoći našim udrugama, medijima i sportskim ekipama na fakultetu‘, rekla je Antonija-Tonka Oršolić, predsjednica Studenskog zbora FPZG-a

04/12/2023 u 19:55 h
18117
FACEBOOK FPZG

"Zima solidarnosti" je projekt koji ove godine pokreće Studentski zbor Fakulteta političkih znanosti. Ovim projektom članovi zbora žele skupiti dodatna financijska sredstva za fakultetske medije, sportske ekipe i udruge.

"Ideja se javila još za vrijeme izborne kampanje. Htjeli smo na neki način pomoći našim udrugama, medijima i sportskim ekipama na fakultetu, ali isto tako povezati studente i omogućiti im da se druže kao što smo se nekada družili u našem Klubu", kaže Antonija-Tonka Oršolić, predsjednica Studenskog zbora Fakulteta političkih znanosti.

Projekt će trajati od 5. prosinca pa sve do 19. prosinca, a cilj je da studenti prikupe dodatna financijska sredstva za kupovinu materijala i opreme. Donacija će iznositi dva eura.

Sve započinje s večeri društvenih igara kad je će prikupljati sredstva za odbojkašku ekipu, sljedeći dan organizira se turnir u beli, trešeti i unu, a prikupljena sredstva namjenjena su Diplomatskom klubu. U četvrtak se održava pub kviz, a prihod ide za Televiziju Student i Global. Zatim 12. prosinca slijedi sportski pub kviz i prikupljanje sredstava za futsal i basket ekipe, dan kasnije igrat će se politološki država-grad-selo i prikupljati sresdstva za HAZ. Slijede karaoke za Radio Student i buvljak za KSFPZG. Projekt završava 19. prosinca kad će se razgovarati o mentalnom zdravlju.

Antonija-Tonka ističe da je inspiracija za projekt zapravo Klub studenata FPZG-a. Naime, dok je FPZG bio na staroj adresi u Lepušićevoj 6 - otkud se privremeno odselio radi obnove - klub u dvorištu fakulteta bio mjesto na kojem su se studenti družili, upoznavali, igrali igre, pa i pjevali i plesali. 

"Klub je, posebice zimi bio mjesto okupljanja, mjesto gdje bi pod pauzom ljudi došli igrati igre, popiti ‘cedu‘, kartati i družiti se te smo htjeli da i nove generacije osjete taj duh FPZG-a", rekla je Oršolić.

Svi zainteresirani za sudjelovanje u zanimljivim i solidarnim aktivnostima mogu se prijaviti ovdje. 

Vezani članci
28. travanj 2024 08:24