StoryEditor

NBA LIGA Lakersi i Mavericksi poraženi u ključnim utakmicama pred doigravanje

Košarkaški dan otvorili su Charlotte Hornetsi i Dallas Mavericksi, a kasnije su snage odmjerili Los Angeles Lakersi i Chicago Bullsi

27/03/2023 u 12:51 h
10711
PEXELS

Europski pratitelji NBA košarke ove nedjelje imali su zadovoljstvo ispratiti dvije utakmice u za njih prihvatljivim terminima. Košarkaški dan otvorili su Charlotte Hornetsi i Dallas Mavericksi, a kasnije su snage odmjerili Los Angeles Lakersi i Chicago Bullsi.

Charlotte Hornetsi upisali su pobjedu na domaćem terenu protiv Dallas Mavericksa rezultatom 110-104. Utakmica u kojoj su Hornetsi držali pristojnu razliku veći dio utakmice rasplamsala se pred sam kraj, ali predzadnja momčad Zapada uspjela je zatvoriti utakmicu i tako dodatno ugroziti šanse Mavericksa za plasman u doigravanje.

Najefikasniji u pobjedničkoj momčadi bio je Gordon Hayward s 22 koša, dok je kod gostiju Luka Dončić ubacio 40 koševa uz 12 skokova i osam asistencija. Mavsi nakon ove utakmice stoje na jedanaestom mjestu zapadne konferencije, jednim ispod desete Oklahome koja trenutno drži posljednje mjesto koje vodi u takozvani "play-in", razigravanje prije početka doigravanja.

Dvoboj Bullsa i Lakersa obilježio je povratak LeBron Jamesa na parket. Kralj je u svojem povratku ubilježio učinak od 19 koševa uz osam skokova, što nije bilo dovoljno da njegova momčad savlada raspucane Bullse.

Gosti su dobili utakmicu rezultatom 118-108, a najraspoloženiji u momčadi Bullsa bio je Zach LaVine s 32 koša. Lakersi su ovim porazom spali na deveto mjesto Zapada koje vodi u "play-in", dok su Bullsi ostali deseti na Istoku s tri pobjede prednosti nad Indianom te je teško vidjeti scenarij u kojem neće uloviti "play-in".

Vezani članci
03. svibanj 2024 13:50