StoryEditor

NORVEŠKO ZLATO Kristoffersen pobijedio na zatvaranju prvenstva, Zubčić završio na 11. mjestu

Najbolji hrvatski skijaš imao je drugo najbolje vrijeme druge vožnje

20/02/2023 u 07:46 h
14823
PEXELS

Norveški skijaš Henrik Kristoffersen osvojio je slalomsko zlato u posljednjoj utrci ovogodišnjeg skijaškog Svjetskog prvenstva u Courchevelu. Iako je prvu vožnju završio na 16. mjestu, najboljim vremenom druge vožnje došao je do zlatne medalje, piše Hina (https://www.hina.hr/vijest/11242077).

Kristoffersen je slavio s 20 stotinki prednosti ispred grčke senzacije AJ Ginnisa, dok je broncu osvojio bivši juniorski svjetski prvak u ovoj disciplini Talijan Alex Vinatzer s 38 stotinki zaostatka. Za norveškog skijaša ovo je drugo zlato sa svjetskih prvenstava u karijeri, a prvo u slalomu. Bio je svjetski prvak i u veleslalomu prije četiri godine u švedskom Areu.

Odmah iza Norvežanina najbolje vrijeme druge vožnje imao je najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić. Iako je nakon prve vožnje završio na 24. mjestu sa zaostatkom od sekunde i 41 stotinke, u drugoj vožnji uspio je puno bolje odskijati. Na kraju je završio na 11. mjestu, a nakon utrke rekao je da je bio sretan kada je vidio postavku druge vožnje.

"Ovo Svjetsko prvenstvo sam završio dobro, s fenomenalnim drugim laufom. Prvi nije bio najbolji, vidio sam postavku drugog, razveselio sam se, bilo je teško posloženo i lagano ‘mučenje‘ od početka do cilja", izjavio je Zubčić za HRT.

Od preostale trojice hrvatskih predstavnika, Samuel Kolega je završio na 34. mjestu, Matej Vidović bio je 36., dok Istok Rodeš nije završio drugu vožnju.

Vezani članci
30. travanj 2024 13:41