StoryEditor

ODLUKA MINISTARSTVA Čak 26 osnovnih škola dobilo vrijednu financijsku potporu za međunarodnu suradnju

Najviši pojedinačni iznos potpore bio je 20.000 kuna kojeg je dobila Osnovna škola Ante Starčevića u Rešetarima

Autor:
Global
28/09/2022 u 11:55 h
11649
Unsplash

Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je odluku o dodjeljivanju financijske potpore osnovnim i srednjim školama za međunarodnu suradnju. Financijsku potporu je dobilo 26 odgojno-obrazovnih ustanova u ukupnom iznosu od 362.604,92 kune.

Financijsku potporu su dobile škole koje provode projekte s fokusom na međunarodnu obrazovnu suradnju u školskoj godini 2022./2023. Sredstva će za tekuću kalendarsku godinu biti osigurana u državnom proračunu, dok su za 2023. i 2024. osigurana prema projekcijama.

Odlučeno da će ravnatelji škola i odgojno-obrazovnih ustanova nakon realiziranih projekata ili najkasnije do završetka ove nastavne godine podnijeti programsko i financijsko izvješće. U odluci Ministarstvo znanosti i obrazovanja stoji da ako škola otkaže projekt, to jest međunarodnu suradnju, ona mora vratiti novac koji je dobila odlukom.

"Ako je nakon stupanja na snagu ove odluke međunarodna aktivnost otkazana, voditelj projekta dužan je o istome obavijestiti Samostalni sektor za koordinaciju europskih poslova i međunarodne suradnje Ministarstva znanosti i obrazovanja, a doznačeni iznos u roku od deset dana od obavijesti vratiti na račun Državnog proračuna", piše u odluci Ministarstva.

Najviši pojedinačni iznos potpore bio je 20.000 kuna kojeg je dobila Osnovna škola Ante Starčevića u Rešetarima.

Vezani članci
29. travanj 2024 13:58