StoryEditor

POVIJESNI REZULTAT Zrinka Ljutić treća, Leona Popović peta u slalomu u Češkoj

Ovo je prvo hrvatsko postolje u ženskoj utrci Svjetskog kupa nakon više od 15 godina

29/01/2023 u 21:38 h
9351
PIXABAY

Najveća nada hrvatskog skijanja Zrinka Ljutić po prvi put u karijeri popela se na postolje u utrci Svjetskog kupa. Završila je iza pobjednice Lene Duerr i Mikaele Shiffrin. Povijesni dan za hrvatsko žensko skijanje upotpunila je Leona Popović petim mjestom. Popović je ovo najbolji rezultat karijere, piše Hina.

Ljutić, koja je imala startni broj 17, bila je treća i u prvoj vožnji, a na kraju je imala 49 stotinki zaostatka za Njemicom Lenom Lenom Dürr. Zrinki je ovo prva pobjeda u Svjetskom kupu te ujedino prvo hrvatsko postolje u ženskoj utrci Svjetskog kupa nakon više od 15 godina. Druga je bila Amerikanka Mikaela Shiffrin sa šest stotinki zaostatka Dürr te se propustila izjednačiti s Ingemarom Stenmarkom po broju pobjeda u Svjetskom kupu koji ih broji 86.

Popović je iz startne kućice u prvoj vožnji krenula osma te je nakon završetka držala peto mjesto, koje je potvrdila i u drugoj vožnji za svoj najbolji plasman karijere. Ovim pothvatom ušla je i među sedam najboljih slalomašica svijeta, to jest približila se prvoj jakosnoj skupini.

U poretku skijašica u slalomu Shiffrin ima 785 bodova, druga je Švicarka Wendy Holdener s 530, a treća Petra Vlhova s istim broje bodova. Popović je sedma s 237 bodova, a Ljutić je deseta sa 190 bodova.

Vezani članci
30. travanj 2024 09:23