StoryEditor

PRVA POBJEDA Hrvatska na Kovačićev pogon upisala tri boda protiv Turske

Hrvatska nakon dva kola ima četiri boda, kao i Wales

29/03/2023 u 18:07 h
14408
FREEPIK

Hrvatska nogometna reprezentacija svladala je Tursku rezultatom 0:2 u susretu 2. kola skupine D kvalifikacija za EURO 2024. godine. Strijelac oba pogotka za prvu pobjedu Vatrenih u ovom kvalifikacijskom ciklusu bio je Mateo Kovačić u 20. minuti te u četvrtoj minute sudačke nadoknade prvog poluvremena.

Domaćini su dominirali u uvodnim minutama susreta kada je Dominik Livaković s dvije sjajne intervencije sačuvao svoju mrežu te je im je poništen jedan pogodak zbog zaleđa. Kada se činilo da je samo pitanje vremena kada će Livaković morati vaditi loptu iz mreže, Hrvatska je povela u 20. minuti iz svoje prve akcije.

Josip Stanišić prihvatio je loptu na desnoj strani, uposlio Marija Pašalića u kaznenom prostoru, a nakon petljanja na loptu je natrčao Mateo Kovačić i pogodio donji desni kut suparničkog gola za vodstvo 0:1. Vatreni su povećali svoju prednost u sam smiraj prvog poluvremena. Nakon šuta Pašalića turski vratar Mert je uspio odbiti loptu, ali samo do natrčalog Kovačića koji je zatresao praznu tursku mrežu za 0:2.

Hrvatska nakon dva kola ima četiri boda, kao i Wales, koji je u drugom susretu ove skupine igranom u utorak u Cardiffu svladao Latviju sa 1:0 golom Morea iz 41. minute. Slijedi Turska s tri boda, dok su Armenija i Latvija, koje su odigrale po jednu utakmicu, bez bodova. Kvalifikacije se nastavljaju u lipnju, no Hrvatska će tada sudjelovati na završnom turniru Lige nacija, pa će sljedeći dvoboj u skupini igrati na domaćem terenu protiv Latvije 8. rujna.

Vezani članci
29. travanj 2024 08:31