StoryEditor

ŠAHOVSKI STUDENTSKI TURNIR Treće natjecanje za stanare studentskih domova

‘Svake godine imamo oko 80 prijava sa više od 14 sastavnica Sveučilišta, a ponekad imamo natjecatelje i iz drugih gradova‘, rekao je glavni sudac Andrija Jergović

17/03/2023 u 20:51 h
15279
FREEPIK

Treći Šahovski studentski turnir u organizaciji Odjela za sport zagrebačkog Studentskog centra održat će se u dvorani "SKUC" Studentskog doma "Stjepan Radić" u četvrtak, 23. ožujka, u 18 sati. Kotizacije nema, a mogu sudjelovati svi stanari studentskih naselja, studenti diplomskih, doktorskih i specijalističkih postdiplomskih studija, kao i studenti na Erasmus programu, stoji na stranicama Sveučilišta u Zagrebu.

"Turnir se ove godine održava po treći put. Prvi put bio je organiziran online, još za vrijeme korone, kada je na njemu sudjelovalo 60 ljudi. Svake godine imamo oko 80 prijava sa više od 14 sastavnica Sveučilišta, a ponekad imamo natjecatelje i iz drugih gradova poput Rijeke, Slavonskog Broda, Osijeka", rekao je Andrija Jergović, državni šahovski sudac koji će ujedno biti glavni sudac na turniru.

Objasnio je da se jednom natjecala i djevojka s Erasmus programa te da projekt ima i međunarodni karakter. Turnir će se igrati u devet kola švicarskim sustavom prema pravilima Svjetske šahovske organizacije. Svaka igra trajat će pet minuta uz dodane tri sekunde po odigranom potezu. 

Zainteresirani se mogu prijaviti do 21. ožujka putem online prijavnice na stranici Studentskog centra, a za sudjelovanje na turniru potrebno je i predočenje dokumenta kojim se dokazuje status studenta, na primjer iksica ili indeks.

"Za sljedeći turnir očekujemo još veći odaziv te radimo sve što nam je u mogućnosti da povećamo kvalitetu studentskog sporta" zaključio je Jergović.  

Vezani članci
28. travanj 2024 18:59