StoryEditor

STUDENT SERVIS Cvjetno naselje i ‘Sava‘ uskoro dobivaju podružnice za podizanje ugovora

Unatoč postojanju podružnice u Velikoj Gorici, kao i Studentskog centra Karlovac, studenti birokraciju oko poslova većinom rješavaju u Selskoj

Autor:
Ana Marušić
12/12/2022 u 21:57 h
<p>Podizanje studentskih ugovora</p>
Podizanje studentskih ugovoraMARIJA EDITA FELDI

Nakon 65 godina poslovanja, Student servis Sveučilišta u Zagrebu otvara dvije nove podružnice i to u sklopu Studentskog doma Stjepan Radić i Studentskog doma Cvjetno naselje. Otvorenje se predviđa do kraja 2022. godine, a Domski odbor SD Cvjetno naselje objašnjava da su te lokacije najpristupačnije velikoj koncentraciji studenata.

U Zagrebu studira više od 60.000 studenata koji ugovore za studentske poslove, unatoč postojanju podružnice u Velikoj Gorici, kao i Studentskog centra Karlovac, većinom odnose na adresu Selske ceste 25. Uz otvaranje novih ureda na najpoznatijim studentskim prebivalištima, Student servis je početkom ove godine modernizirao i čekanja u redu uvođenjem aplikacije Q-line putem koje se može pratiti koji je redni broj trenutno na šalteru.

"Ne znam jesu li studenti počeli više raditi, ali u posljednje vrijeme redovi u Servisu su postali sve duži. Ispred mene je znalo biti više od 300 ljudi, ali srećom red se može pratiti preko aplikacije pa se za to vrijeme pije kava", ističe Petra Bošnjak, studentica na Učiteljskom fakultetu.

Uvođenje nove aplikacije bio je dobar korak, ali studenti ipak ističu da je ona nakon nekog vremena prestala služiti svrsi.

"Na kraju više ni aplikacija nije imala smisla jer bi svi studenti svejedno stajali na hrpi i zaposlenici su prozivali kao inače. Tako da smo se opet vratili na čekanje u redu", tvrdi Petra.

Da čekanje u redu i nije najbolja opcija s obzirom na obaveze i raspored na fakultetu ili poslu, znaju studenti koji ugovore o radu ili zahtjev za produljenje članstva predaju u online formatu putem maila Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Sara Šošić, studentica na Filozofskom fakultetu, izbjegava odlaske u Servis i sve rješava online putem.

"Nemam vremena toliko čekati u redovima za nešto što se može riješiti s par klikova. Ugovore podižem i šaljem online i odgovor dobijem za dva do tri dana. Ako redovi u novim Servisima budu manji, možda odem i to probati," istaknula je Sara.

Vezani članci
28. travanj 2024 20:03