StoryEditor

TJEDAN ZNANOSTI Zagreb ponovno postaje znanstveni epicentar

Program se odvija u petak, subotu i nedjelju od 10 do 19 sati

Autor:
Noa Matek
11/04/2024 u 17:16 h
18252
TJEDAN ZNANOSTI

Kako funkcioniraju roboti, koje su tajne svemira i dostignuća najnovije moderne tehnologije, a što skriva ljudsko tijelo... Sve će to moći saznati oni koji posjete treće izdanje MUZZA tjedna znanosti. Održat će se u zgradi zagrebačkog Rektorata od 12. do 14. travnja, a ulaz je besplatan.

Popularizacija znanosti

Također, posjetitelji će moći sudjelovati na brojnim edukativnim radionicama. U tri dana organizirat će se 50 radionica u kojima će se polaznici susresti s različitim znanstvenim područjima i znanstvenicima. Same radionice provode se u suradnji sa stručnjacima iz svih dijelova obrazovnog sustava, a najviše se ističu predavači prirodnih predmeta.

"Iznimno sam ponosna i zahvalna svima koji su se uključili u MUZZA treći tjedan znanosti. Ovaj projekt predstavlja našu predanost popularizaciji znanosti i stvaranju mostova između akademske zajednice i šireg društva. Naš cilj je potaknuti dijalog o njezinom utjecaju na svakodnevni život te potaknuti nova istraživanja jer MUZZA tjedan znanosti nije samo događaj već i prilika za zajedničko istraživanje i učenje", izjavila je predsjednica udruge MUZZA Đurđica Protić.

Znanje je ključ za bolju budućnost

Suorganizator ovog događaja je Sveučilište u Zagrebu.

"MUZZA tjedan znanosti predstavlja vrhunac našeg truda u promicanju znanja, kreativnosti i inovacija. Ponosni smo što smo domaćini ovog događaja i radujemo se prilici da sa zajednicom proslavimo fascinantni svijet znanosti. Naša su vrata otvorena svima, jer vjerujemo da je znanje ključ za bolju budućnost. Sveučilište u Zagrebu potiče sve da nam se pridruže na ovom nezaboravnom putovanju kroz razna područja znanosti", poručio je rektor Sveučilišta u Zagrebu, prof.dr.sc. Stjepan Lakušić.

Program se odvija u petak, subotu i nedjelju od 10 do 19 sati, a više informacija o samom događaju potražite na internetskim stranicama organizatora.

Vezani članci
29. travanj 2024 22:20