Foto: Neven Šantić

Media Daily prvi je portal na području jugoistočne Europe koji je namijenjen medijskim djelatnicima, a sadržaj koji objavljuje od osnutka, 3. svibnja, vezan je gotovo pa isključivo za medije. Njegovu nastanku prethodilo je istraživanje kojim je potvrđeno da među medijskim djelatnicima postoji interes za portal koji bi se bavio isključivo medijima, a nakon čega su vlasnik i direktor Zoran Kovačić i glavni urednik Neven Šantić odlučili osnovati taj portal. Njegova jedinstvenost je u tome što je fokus na objavljivanju članaka vezanih uz elektroničke medije poput televizije, radija i web-portala, ali članci će biti vezani i uz novine.

Prigoda za rad ponudit će se i studentima, a preduvjet neće biti isključivo studij novinarstva

Da će članke o medijima objavljivati na portalu Media Daily Šantić i Kovačić su dogovorili spontano na kavi, kada su razgovarali o važnosti postojanja portala koji bi se bavio medijima i bio namijenjen onima koji u medijima rade ili se za njih profesionalno zanimaju. Iako uz pomoć raznih medija, posebno portala, svaki dan primamo mnoštvo informacija, rijetko kada informacije jednog medija budu vezane uz drugi medij.

“Piše se o zvučnim prelascima iz jednog medija u drugi ili o ponekoj aferi koja se ne može izbjeći, no doista se rijetko piše što se doista zbiva u medijima i oko njih, kakve, na primjer, razvojne planove imaju ili probleme”, kaže Šantić i napominje da su izuzetak novinski i internetski prilozi o televizijskim programima.

Ovaj će portal pomoći i svojim čitateljima, većinom ljudima koji se bave medijima, da dobiju što kvalitetniji uvid u rad i probleme drugih medija te tim iskustvom unaprijede i svoj rad.

Prigoda za rad ponudit će se i studentima, a preduvjet neće biti isključivo studij novinarstva. Tako će portal pružiti prigodu za stjecanje ozbiljnog iskustva već tijekom studija i studentima koji se bave snimanjem, režijom, a naglasak je na mladim novinarima. Šantić kaže da je jedini preduvjet koji će studenti morati zadovoljiti želja i volja za iskorištavanjem portala Media Daily za vlastiti profesionalni razvoj. Studenti jugoistočne Europe ovim će putem moći razmjenjivati neka svoja iskustva i ideje.