Foto: YouTube screenshot

Jubilarnu 40. dodjelu Zlatnih malina, najpoznatijih ne-baš-tako laskavih titula, filmoljupci su mogli pratiti na YouTube streamu, jer je svečanost spriječio koronavirus. Na dodjeli se najviše ‘proslavio’ mjuzikl “Cats”, koji je osvojio čak šest nagrada.

Legendarni broadwayski mjuzikl Andrewa Lloyda Webbera, koji je prošle godine pretvoren u dugometražni film, publika je loše prihvatila već od prve najave. “Cats” je tako proglašen najgorim filmom, James Corden je dobio nagradu za najgoreg glumca, Rebel Wilson najgora je sporedna glumica. U istom filmu je nastupio najgori glumački par, imao je najgori scenarij i najgoru režiju, za koju je posebno prozvan redatelj Tom Hooper.

“Rambo: Posljednja krv”, kako se moglo očekivati prema ocjenama na Rotten Tomatoes stranici, dobio je Zlatnu malinu za najgori nastavak. John Travolta se može pohvaliti s čak dva priznanja, a to su dvije najgore uloge u “The Fantastic” i “Trading Point”. Nagradu za najgoru glumicu će na svojoj polici s kipićima moći pokazati Hilary Duff, koja se nije baš iskazala u filmu “The Haunting of Sharon Tate”.

Pozitivna nagrada iskupljenja, koliko pozitivne nagrade za najgore od filmske industrije mogu biti, pripala je Eddieju Murphyju, koji je oduševio kritičare, ali i publiku, svojom ulogom u biografiji “Dolemite Is My Name” u kojoj glumi kuma rapa, Rudyja Raya Moorea.