Foto: YouTube/Screenshot

Tri tjedna nakon izdavanja singla “Murder Most Foul”, poznati američki kantautor Bob Dylan rano jutros je objavio novi singl pod imenom “I Contain Multitudes”.

U gotovo pet minuta pjesme, Dylan se, kao i u prethodnoj pjesmi, referira na mnogobrojna poznata povijesna imena, uključujući Annu Frank, Rolling Stonese, Edgara Allana Poea i Williama Blakea.

Nakon osam godina autorske pauze slavni kantautor odlučio je prekinuti tišinu, što su obožavatelji, čini se, jedva dočekali pa se pjesma “Murder Most Foul” našla na prvom mjestu Billboardove ljestvice čime je postala prvi Dylanov single s tim postignućem.

Bob Dylan jedan je od najutjecajnijih glazbenika prošlog stoljeća koji je veliku ulogu odigrao u popularnoj kulturi 1960-ih kad su neke od njegovih pjesama, kao što je “The Times They Are a-Changin”, postale himne borbe za ljudska prava i proturatnog pokreta. Kroz 50 godina djelovanja izdao je gotovo 40 autorskih albuma, a tekstovi njegovih pjesama od samog početaka karijere obrađuju društvene probleme.