StoryEditor

DANI KULTURE NA PEŠČI U ljupkom zagrebačkom kvartu ovih se dana posebno živi

Dane kulture na Pešči KNAP organizira već 17. godinu za redom

Autor:
Marko Livaković i Global
11/06/2024 u 20:00 h
18408
FACEBOOK CENTAR KNAP

Od koncerata, preko kazališnih predstava do mnogih glazbenih, plesnih, književnih i izložbenih aktivnosti. Tako izgleda program 17. Dana kulture na Pešči. Dani kulture na Pešči su festival kulture i zabave koji u Centru kulture KNAP te knjižnicama S.S. Kranjčević i I. B. Mažuranić svake godine u lipnju predstavljaju sav kreativni potencijal ove zagrebačke četvrti. Kroz bogat program prezentira se više od 40 predstava, radionica i koncerata…

Dani su počeli 3. lipnja izložbom kipara amatera Darka Pondjeljka, a završavaju u subotu 22. lipnja Danom kulture na Folki, na školskom igralištu Osnovne škole Lovre pl. Matačića. Ove godine KNAP-u se u organizaciji, osim knjižnica Silvija Strahimira Kranjčevića i Ivane Brlić Mažuranić, pridružilo i Vijeće Gradske četvrti Peščenica.

"Centar KNAP Dane kulture na Pešči organizira već 17. godinu za redom, a ideja je da gradska četvrt pokaže svoj puni potencijal. Tu se uključuju i razne škole, umjetnici, umjetničke organizacije s kojima smo surađivali kroz godinu", ističe ravnateljica Centra KNAP Anja Planinčić. Dodaje da je program jako bogat, šarolik i namjenjen, zapravo, za sve uzraste.

Zaokružena umjetnička sezona

"Ideja je pokazati sve što smo radili kroz godinu, zato se Dani i održavaju u lipnju jer je to nekako konac sezone", ističe ravnateljica te dodaje da nakon 17. godina organiziranja ove manifestacije, danas to rade ‘zatvorenih očiju‘.

S posjećenosti je zadovoljna. Već je ovo kultni festival koji povezuje kvart u zajednicu.

"Kada se tu održavaju koncerti u atriumu, on bude pun do zadnjeg mjesta", naglašava Planinčić. Dodaje da su jako dobro posjećene i produkcije glazbenih, plesnih i dramskih studija, a tada svi koji dolaze na radionice imaju prezentaciju svog rada.

"Naravno da onda bude puna dvorana", zadovoljna je ravnateljica koja poziva sve koji još nisu posjetili Dane kulture na Pešči da to učine u nadolazećim danima.

"Puno je sadržaja i za stare i za mlade, zabavit ćete se, a puno zanimljivog i naučiti", poručuje Planinčić.

Što slijedi u KNAP-u?

Da je zaista tako potvrđuje i krcati program. U danima koji slijede u KNAP-u će se održati još mnogo toga. U srijedu (12. lipnja) na rasporedu je premijera predstave za djecu "Prva baska na svijetu", koncert Vokalnog studija i Alkemije glasa, izložba Frane Radaka i polaznika Likovnog studija te koncert Melita Lovričević kvartet. U četvrtak (13. lipnja) večernji program otvara Produkcija Dramskog studija, a slijedi predstava "Gljive koje nitko nije jeo".

Predzadnji dan KNAP-ova dijela programa (petak, 14. lipnja) održat će se "Po(E)zitiva 2024.", promocija pobjedničkih radova literarnog natječaja učenika srednjih škola te predstava "M.A.R.Š." nakon čega slijedi - čagica u dvorištu. U subotnjem cjelodnevnom programu čeka nas Anan Do Chi kung – kineska terapeutska tehnika vježbanja, priča prije ručka na placu, projekcija animiranog filma, za sve one kojima će misli biti na "najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu" u KNAP-u će se održati i nogač-show "Drugo poluvrijeme", a od 19 sati počet će Mini Pešča sajam gdje nas očekuje kana tatoo, vilinska zemlja čajeva, tarot... a sve će završiti koncertom u atriju KNAP-a.

Vezani članci
22. listopad 2024 10:44