StoryEditor

KNAP OTVORIO SEZONU ‘Na Peščenici pripremamo brojne poslastice za kazališnu publiku‘

Događanje su, uz mnogobrojnu publiku, podržali i gosti: Jagoda Kumrić, Konstantin Haag, Petra Kraljev, Manuela Svorcan, Marijana Matoković, Nevena Vukes, Marko Vukes, Tadija Kolovrat, Snježana Babić-Višnjić, Marin Bukvić, Ida Hamer...

Autor:
Global
16/10/2023 u 13:56 h
<p>Kazalište KNAP - otvaranjne sezone 2023.</p>
Kazalište KNAP - otvaranjne sezone 2023.Hana Pučak/KNAP

Salve smijeha, dugi pljesak popularnoj hit komediji, a potom i ugodno druženje u KNAP-u, mjestu koje je uvijek bilo mjesto susreta velikog broja umjetnika – tako je u subotu započela nova kazališna sezona u našem Centru kulture na Peščenici.

Podršku KNAP-u i novoj sezoni dala su i brojna poznata lica koja su se tamo okupila: Jagoda Kumrić, Konstantin Haag, Petra Kraljev, Manuela Svorcan, Marijana Matoković, Nevena Vukes, Marko Vukes, Tadija Kolovrat, Snježana Babić-Višnjić, Marin Bukvić, Ida Hamer, Ljudevit Grgurić Grga i mnogi drugi.

Predstava koja je ove subote oduševila publiku bila je "Kod  kuće je najgore", u izvedbi fantastičnih i energičnih Dunje Fajdić i Marka Hergešića, a u režiji Borisa Kovačevića, koji je također došao podržati ovaj početak sezone. Komedija je to koja je kroz godine postala prava miljenica publike i sljedeću izvedbu imat će 16. studenoga.

image

Glumci Marko Hergešić i Dunja Fajdić, redatelj Boris Kovačević, ravnateljica Centra KNAP Anja Planinčić i voditelj Kazališta KNAP Igor Weidlich

Hana Pučak/KNAP

Novu sezonu KNAP je započeo uz novog voditelja, dramskog pisca i predavača Igora Weidlicha, koji je do sada predavao i novinarske kolegije na Fakultetu političkih znanosti. Na novoj ‘funkciji‘ u kazalištu među prvim potezima bilo mu je raspisivanje natječaja za novi dramski tekst.

"Ovo je zaista bila posebna večer i veliko hvala svima koji su nas došli podržati, znam da su to istinski zaljubljenici u kazalište. Hvala kolegicama i kolegama iz svijeta umjetnosti, a posebno hvala vjernoj publici, za njih pripremamo još brojne poslastice. Zato zabilježite KNAP na svojoj karti jer bit će iznenađenja. Neka sezona počne!", istaknuo je Weidlich.

Naravno, na repertoaru će publika ove sezone imati prilike pogledati trenutačne produkcije KNAP-a: "PLAY HARMS ili sasvim obične besmislice" 21.10. te "Muškarci više vole plavuše" 27.10., dok je hit predstava "Kako ubiti suprugu ili supruga bez suvišnih zašto" na repertoaru 10. studenoga.

image

Redateljica Nevena Vukes i glumice Petra Kraljev i Jagoda Kumrić

Hana Pučak/KNAP

"Boris Kovačević, koji je s mjesta voditelja kazališta otišao u mirovinu 2022., zadužio je KNAP sjajnim predstavama koje i dalje igraju na našem repertoaru i pune dvoranu do posljednjeg mjesta. A novi kolega Weidlich svojom jasnom vizijom razvoja kazališne djelatnosti te pozitivnom energijom koju donosi u naš mali kazališni tim, zasigurno će unaprijediti program. Osobito je važno istaknuti da kazalište KNAP djeluje unutar centra za kulturu te je njegova uloga drugačija u odnosu na ostala gradska kazalište, na što Weidlich stavlja posebnu pozornost", rekla je Anja Planinčić, ravnateljica Centra kulture na Peščenici.

Upravo suradnja s nezavisnom kazališnom scenom i otvorenost za nove projekte ostaju jedna od temeljnih misli vodilja KNAP-a, imajući u vidu pružanje mogućnosti umjetnicima bez ‘svoje‘ scene da predstave svoj rad zajednici. S druge strane, KNAP politikom prilagođenih i povoljnih cijena ulaznica dodatno otvara vrata najširem spektru gledatelja, od učenika i studenata pa do umirovljenika.

Vezani članci
18. lipanj 2024 09:01