Foto: Pexels

Britanska spisateljica J.K Rowling, autorica Harryja Pottera, najpoznatijeg serijala o čarobnjačkom svijetu, najmlađim obožavateljima priredila je novo književno iznenađenje. Poglavlja knjige “Ickabog” nakon 10 godina puštena su u javnost. U utorak su besplatno objavljena prva dva poglavlja, objavila je spisateljica na svom Twitter profilu.

Glavni lik Ickaboga je istoimeno čudovište koje jede djecu s posebnim moćima, a živi u izmišljenoj zemlji koja se zove Cornucopia. Knjiga se bavi borbom dobra i zla, a Rowling naglašava da nova knjiga nije spin off Harryja Pottera.

“Da zaustavim jedno očigledno pitanje: ideja se pojavila prije više od 10 godina, tako da se ne treba čitati kao odgovor na bilo što što se trenutno događa u svijetu”, rekla je. Nova poglavlja objavljuju se svaki radni dan sve do 10. lipnja, a honorare projekta autorica će donirati organizacijama koje se bore protiv koronavirusa.

“Odlučila sam besplatno objaviti Ickabog na internetu, tako da djeca u karanteni, ili ona koja su se vratila u školu tijekom ovih čudnih, no uznemirujućih vremena, mogu čitati ili im je netko može čitati”, objasnila je Rowling.