Foto: Pixabay

Siječanj je mjesec koji obilježava “poslijeblagdanska kriza”, ali na sreću mnogih, i sniženja u svima dobro poznatim prodavaonicama. No prodavači nekih od najpoznatijih brendova nemaju uvijek lijepa iskustva kada su u pitanju prohtjevi i ponašanje kupaca i, kako sami opisuju, ona su raznolika. Da prohtjevi kupaca mogu biti zanimljivi, ispričala nam je Ana koja uz studiranje radi kao prodavač posljednjih pet godina. Kupac ju je jednom tražio za provjeru veličine artikla koji je bio iz neke potpuno druge prodavaonice.

“Jedna žena me zamolila da joj pogledam stanje bankovnog računa na kartici, da zna koliko joj je novca još ostalo na računu. Valjda je pobrkala blagajnu s bankomatom”, smije se Ana.

Neprocjenjivo iskustvo

Da je uistinu tako, zna Marijana koja se prisjeća zanimljive scene dok je radila na blagajni.

“Nazvala nas je žena i pitala može li rezervirati mjesto na blagajni jer je svaki put kad ona dođe u prodavaonicu dugačak red pa da ne mora čekati. Malo je reći da smo ostali zbunjeni”, priznaje Marijana. Pitanja poput “vi radite ovdje?” i “gdje vam je garderoba?” najčešća su iako je sve označeno u prodavaonici, dok je jedna od iritantnijih stvari, slažu se, kada im se kupac obrati s “ti”, što smatraju neprimjerenim, a poneki ne znaju ni pozdraviti. Prodavači se često susreću i s krađama, kupci dolaze u dućan s robom sa zaštitom i prave se da su izgubili račun i da im je zaštita ostala zbog nemara prodavača, ili, jednostavno, dva puta iznose pa žele vratiti misleći da se to ne vidi, kaže studentica Ivona. Dodaje da nerijetko moraju nakon radnog vremena moliti kupce da iziđu iz dućana jer ih ne zanima to što je njihovo radno vrijeme završilo.

Ne toliko rijetko u garderobi se mogu naći i higijenski ulošci koje žene nemarno ostave nakon isprobavanja odjeće, napominje Magdalena

“Jedan me dečko čak tražio da mu pomognem pronaći grudnjak za curu jer su njezine, kaže, iste kao moje”, prisjeća se i komentira kako se sama sebi divi da je uspjela tako raditi četiri godine.

Toalet je ‘mjesto zločina’

“Jedna od situacija dogodila se u garderobi. Gospođa je probala nekoliko vesti i sve ih vratila. Jedna majica je imala vlažnu mrlju na sebi, za koju se po mirisu ispostavilo da je riječ o urinu”, s nelagodom se prisjeća dvadesetogodišnja studentica Lucijana. Sličnu situaciju, samo s muškim kupcem, imala je i Ivona.

“Lik je kupio hlače i gaće te me pitao može li ih odmah obući jer su mu pukle one koje je tad nosio. Ostavio mi je svoje stare gaće i hlače s hrpom izmeta u kabini”, priča Ivona i ističe kako joj je ta scena najviše ostala u sjećanju. Ne toliko rijetko u garderobi se mogu naći i higijenski ulošci koje žene nemarno ostave nakon isprobavanja odjeće, priznaje Magdalena koja više od deset godina radi kao prodavačica, a osim garderobe, toalet za kupce često zna biti “mjesto zločina”.

Foto: Pixabay

“Neke situacije bile su toliko gnjusne da su me dovele do povraćanja”, kaže. I ljubimci kojima je dopušten ulazak u većinu prodavaonica često naprave “nered”, a njihovi vlasnici rijetko kad reagiraju, pa čak ni da obavijeste prodavače, napominje Ivona. Ni to nije sve – svađe muževa sa ženama, djeca koja histerično urlaju, bacanje robe na pod, sve su to situacije koje ih ne zabrinjavaju.

“Mi nismo tu da preodgajamo kupce, to su odrasli ljudi koji bonton znaju ili bi ga barem trebali znati. Tu rade i studenti koji su nečija djeca, prijatelji i znanci. Ako tako razmišljate, ovo vas neće nasmijati nego natjerati da se zapitate kakav ste vi kupac”, zaključuje Magdalena.