StoryEditor

MAŠTA MOŽE SVAŠTA Još nemate adventski vijenac? Evo tri ideje za brze, jednostavne i lijepe vijence koje možete napraviti sami

Treba vam malo mašte i puno dobre volje

04/12/2022 u 10:34 h
14394
MAJDA ILIć/GLOBAL

Kod adventskog vijenca najvažnija je, naravno - simbolika. Četiri svijeće simbol su vjere i nade, mira, ljubavi te radosti. Ipak, uz simboliku nije zanemariva ni estetika, a za lijepi vijenac ne treba uložiti puno novca, nego puno mašte. Ovaj tjedan se pali već druga svijeća, ali znamo da ima onih koji još nisu spremni pa donosimo ideje za brze i jednostavne home made adventske vijence. Sav materijal je lako dostupan i povoljan, a dio toga svi imaju kod kuće - tako se, primjerice, starim božićnim ukrasima može dati novo ruho. 

Vijenac koji miriše na Božić

Za izradu ovog adventskog vijenca potrebna je drvena podloga, čaše za vino različitih oblika i veličina, borove grančice te tradicionalni božićni ukrasi poput svijeća i kuglica. Prilikom izrade ovakvog vijenca poželjno je koristiti vruće ljepilo, ali funkcionira i s običnim tekućim. 

image
MAJDA ILIć/GLOBAL

Za početak, potrebno je uzeti komad lijepo obrađenog drveta - primjerice dio panja ili dasku za rezanje. Na podlogu se prvo lijepe komadi borovih grana tako da se pokriju rubovi drveta, a sredina ostaje slobodna jer na nju idu čaše okrenute naopačke. Za potpuniji dojam svaku čašu može se napuniti prigodnim božićnim ukrasima kao što su kuglice, figurice s božićnim motivima te ostaci borovih grana, a na nogice se postavljaju svijeće.

Salvetna tehnika

Ova opcija je odličan odabir za sve one koji se vole jednostavne adventske vijence. Sve što je potrebno je komad stiropora u obliku vijenca koji se može nabaviti u bilo kojoj trgovini sa slikarskim priborom, salvete i ljepilo. Prvo se salevte razdvoje jer se koristi samo onaj sloj koji na sebi ima print, a zatim se zdvojeni dio salvete se lijepi na stiropor. Ljepilo se treba dobro posušiti, a nakon toga se na posušeni vijenac stavljaju svijeće i ukrasi po želji.

Jednostavnije ne može

Najjednostavniji i najbrže gotov adventski vijenac je onaj za čiju izradu su potrebne plutajuće svijeća, posuda i voda. Postupak ne može biti jednostavniji - u staklenu zdjelu potrebno je uliti vodu i staviti četiri plutajuće svijeće. Također, mogu se nadodati i neki ukrasi kao što su plastične kuglice ili lanac od plastičnih perlica. 

image
PINTEREST
Vezani članci
20. travanj 2024 13:04