Foto: Pexels

Vezanje kravate problem je s kojim se svakodnevno susreće mnogo muškaraca, a ponekad i žena. S obzirom na to da će mnogima u budućnosti upravo kravata biti jedan od najbitnijih dijelova poslovne odjeće, donosimo detaljan način kako je najjednostavnije svezati.

Vrijeme vezanja kravate ovisi o iskustvu pojedinca, no da bi kravata bila pravilno, čvrsto i uredno svezana, u početku je potrebno barem deset minuta. Nakon što ste izdvojili dovoljno vremena, odabrali željenu kravatu i iskombinirali je s košuljom, vrijeme je da stanete pred ogledalo i zavežete čvor kravate. Ogledalo će vam pritom pomoći, ne samo da pravilno svežete, nego i da izmjerite pravu duljinu kravate da bi ona dobro stajala uz vašu košulju.

Koraci za vezanje običnog čvora

1. Zakopčajte košulju do kraja i prebacite kravatu oko ovratnika. Pripazite da širi dio kravate bude dvostruko dulji od tanjeg dijela kravate i da se nalazi na strani vaše dominantne ruke. Također, kravata ne smije biti prenisko. Najniži dio kravate trebao bi dodirivati kopču remena ili gornji dio hlača.

2. Širi dio kravate trebate primiti i omotati oko tanjeg dijela od naprijed prema straga, malo niže od vašeg vrata.

3. Nakon što ste širi dio kravate omotali oko tanjeg dijela, širi dio kravate prebacite preko novonastalog čvora.

4. Širi kraj kravate povucite vrhom prema gore i provucite kroz čvor, a istovremeno pridržavajte tanji dio kravate.

5. Povucite i za tanji i širi kraj da biste zategnuli čvor.

6. Da bi vaša kravata bila potpuno svezana, primite tanji kraj vašom nedominantnom rukom, a dominantnom rukom primite čvor i povucite ga prema vašem vratu. Budite oprezni pri stezanju.