Foto: Pixabay

Nogometaši Hajduka pristali su na smanjenje svojih plaća uslijed zastoja u cjelokupnom svijetu sporta. U petak je došlo do dogovora s upravom da igrači tijekom idućih šest mjeseci dobivaju 40 posto svojih primanja, isplata dodatnih 40 posto će se odgoditi na rok od pola godine, dok preostalih 20 posto će se u potpunosti odreći, prenosi HINA.

Ako momčad s Poljuda iduće sezone izbori plasman u grupnu fazu europskih natjecanja, ugovori igrača će se automatski vratiti na staro. Iz uprave kluba poručuju kako su zahvalni svim igračima na razumijevanju i suradnji.

“Proces zaključivanja ugovora okončali smo u rekordno kratkom roku. Uprava i dio radne zajednice s većim primanjima će također dijeliti sudbinu igrača”, rekao je predsjednik Uprave splitskog kluba Marin Brbić. Da su igrači otpočetka shvaćali problematiku potvrdio je i njihov kapetan Mijo Caktaš.

“Ovo je situacija koja se događa jednom u povijesti i u kojoj svi moramo podnijeti svoj dio tereta kako bi klub ostao stabilan”, zaključio je Caktaš, koji smatra da je cijeli klub još jednom pokazao svoje veliko zajedništvo.