StoryEditor

FEELGOOD Umjesto izležavanja, vikendom u prirodu

Tijekom tjedna organiziraju osobne treninge u teretani, a vikendom planinarenja, treninge u prirodi i izlete
Autor:
Tekst: Dunja Stanković
18/05/2019 u 13:22 h
FeelGood program Pokretači: Filip Novak (lijevo) i Lovro Tomulic (desno), studenti Kineziološkog fakulteta FOTO: Privatna arhiva
FeelGood program Pokretači: Filip Novak (lijevo) i Lovro Tomulic (desno), studenti Kineziološkog fakulteta FOTO: Privatna arhivaPRIVATNA ARHIVA

Sport i ekologija – među glavnim su ciljevima dvojice studenta Kineziološkog fakulteta, koji je prije nešto više od mjesec dana pokrenuo projekt pod nazivom "FeelGood". Za njega kažu da je potpuno novi, zanimljiv i inovativan program sportsko-rekreativnog sadržaja. Namijenjen je svim uzrastima i potpuno besplatan, a sve što traže, ističe jedan od osnivača, jest "dobra vibra i dobra volja".

Punjenje baterija

Osnivačima, Lovri Tomuliću i Filipu Novaku, bila je želja pokrenuti ljude i istodobno stvoriti pozitivnu vibru oko tjelesne aktivnosti. Kako kaže Lovro, za njega i Filipa je to bio logičan korak jer se poznaju od malih nogu.

Osim mladih, Lovro Tomulić i Filip Novak uspjeli su aktivirati i one već u pedesetima, čak i svoje roditelje

"Moglo bi se reći da od tada dijelimo isti entuzijazam za sport i rekreaciju", prisjeća se Lovro i ističe pozitivne učinke njihova projekta.

"Umjesto da se izležavaju i spavaju subotom ujutro, ljudima će više koristiti rekreacija u prirodi gdje se mogu napuniti energijom za sljedeći tjedan", smatra Lovro.

Foto: Privatna arhiva

Pa tako, osim što organiziraju osobne treninge u teretani preko tjedna, svaki vikend okupljaju sportske entuzijaste i one koji to još nisu postali – negdje na otvorenom. Sljeme, Maksimir, Jarun i Savski nasip najčešće su lokacije gdje uz druženje pokušavaju zainteresiranima prenijeti svoje ideje o "zdravim navikama i pozitivnom razmišljanju".

Na taj korak potaknuli su ih prijatelji i kolege kojima su često pomagali s vježbanjem pa su shvatili da od toga mogu napraviti nešto više. Vikendom tako okupljaju dvadesetak ljudi s kojima su već stvorili neku vrstu zajednice. Osim mladih, uspjeli su aktivirati i one već u pedesetima, čak i svoje roditelje. Uz planinarenje, organiziraju i kružne treninge snage i kondicije u prirodi prilagođene raznim tipovima (ne)sportaša.

Vježbe na otvorenom i rekreaciju podigli su na razinu više te su organizirali prvi izlet na Plitvička jezera, a uz to su napravili i vlastite majice kako bi se svi osjećali kao dio jednog zabavnog kolektiva.

Slijedi - Istra

I na tome ne planiraju stati. Njihova samopromocija na Instagramu donijela im je i angažman volontiranja na Millennial jumpu u Zadru. A upravo im je volontiranje jedno od važnih stavki kojima se žele baviti u budućnosti. Tako će volontirati i u Istri, točnije Premanturi gdje će očistiti plaže, a istodobno vježbati i rekreirati se. Čista priroda i tjelesna aktivnost tako je za njih – pun pogodak.

19. travanj 2024 18:31