Foto: Pixabay

Hrvatska muška rukometna reprezentacija svoj put do Olimpijskih igara u Tokiju tražit će od 12. do 14. ožujka 2021. na kvalifikacijskom turniru u Parizu, objavio je Hrvatski rukometni savez na svojim službenim stranicama.

Iako su se kvalifikacije trebale održati u ožujku ove godine, one su odgođene kao i većina sportskih natjecanja u svijetu zbog pandemije koronavirusa.

Svoj put do Tokija Kauboji će tražiti u izrazito teškoj skupini protiv Francuza, Portugalaca i Tunižana. Dok je Francuska uvijek bila neugodni protivnik, Portugal je bio jedno od najvećih iznenađenja na Europskom prvenstvu ove godine, gdje su porazili Francuze, ali i domaćine Šveđane. Tunis je jedna od afričkih reprezentacija koja igra kvalitetan rukomet, što pokazuju uspjesi poput četvrtog mjesta na Svjetskom prvenstvu 2005. i četvrtfinala Olimpijskih igara u Londonu 2012. godine.

Po imenima je skupina u kojoj se našla Hrvatska uvjerljivo najjača. Dvije preostale kvalifikacijske grupe igrat će turnir u Berlinu (Njemačka, Slovenija, Švedska i Alžir) i Trondheimu (Norveška, Brazil, Čile i Južna Koreja). Hrvati su osvojili sjajno drugo mjesto na prošlom Europskom prvenstvu, gdje je u finalu poražena od Španjolske 22:20, tako da se na ovo natjecanje ide s velikim očekivanjima.