Foto: Pixabay

Liga prvaka nastavit će se u kolovozu, objavila je Europska nogometna federacija (UEFA). Četvrtfinale, polufinale i finale natjecanja igrat će se na jedinstvenom događaju u Lisabonu, koji će trajati između 12. i 23. kolovoza na Estádio da Luzu i Estádiju José Alvalade, terenima nogometnih klubova Benfice i Sportinga. Finale ovosezonskog izdanja Lige prvaka trebao je prvotno ugostiti Istanbul pa je njegovo domaćinstvo prebačeno na 2021. godinu.

S obzirom na to da određene utakmice osmine finala još nisu odigrane, one će biti završene 7. i 8. kolovoza. Radi se o parovima Barcelona – Napoli, Juventus – Lyon, Manchester City – Real Madrid i Bayern – Chelsea, a naknadno će se potvrditi hoće li ove utakmice biti odigrane na stadionima kod domaćina ili na neutralnom terenu u Portugalu, ovisno o razvoju situacije s koronavirusom.

Sve utakmice će se igrati pred praznim tribinama, a tijekom idućih tjedana UEFA će razraditi plan dezinficiranja prostorija u kojima će boraviti klubovi da se maksimalno spriječi mogućnost zaraze igrača.

“Zadovoljan sam što mogu reći da se vraćaju gotovo sva natjecanja pod našim pokroviteljstvom. Također sam siguran da nećemo još dugo gledati odsutnost navijača s tribina”, poručio je za službenu UEFA-inu stranicu njezin čelnik, Aleksander Čeferin. On je najavio da će se, osim Lige prvaka, vratiti i Europska liga, Lige prvaka za mlade i Liga prvaka za žene, dok će se 2021. godine, kao što je već ranije poznato, odigrati Europsko prvenstvo.