Foto: Pixabay

Bundesliga će od 16. svibnja postati prva europska nogometna liga koja će nastaviti natjecanje prekinuto zbog pandemije koronavirusa, objavljeno je na službenim stranicama Njemačke nogometne lige. Do sada su njemački klubovi odigrali 25 kola, a plan je da preostalih devet odigraju do kraja lipnja.

Utakmice će se igrati pred praznim tribinama i igrači će što je to više moguće paziti na svoju vlastitu higijenu. Iako su brojni ljudi iz svijeta nogometa bili protiv ovakvog razvoja situacije, završavanjem prvenstva ispoštovat će se ugovori sa sponzorima i televizijskim kućama, koji će one manje klubove, poput Paderborna ili Union Berlina, spasiti od financijskog potonuća.

U ligi je i dalje aktivna borba za naslov između prvih pet klubova. Najtrofejniji njemački klub Bayern München je na prvom mjestu s 55 bodova, četiri više od dortmundske Borussije i pet više od RB Leipziga. Iza njih se nalazi još jedna Borussia, ona iz Mönchengladbacha, s 49 bodova, a 47 bodova ima Bayer Leverkusen.

Već u 26. kolu igrat će se napeti susret između Borussije Dortmund i Schalkea, koji je u Njemačkoj popularan pod nazivom Revierderby. Oni će po čak 156. put u povijesti odmjeriti snage na Signal Iduna Parku u Dortmundu, a domaćinima je pobjeda ključna za hvatanje priključka s vodećim Bayernom.