Foto: Pixabay

Roger Federer propustit će ostatak teniske sezone zbog ozljede, što je osobno poručio obožavateljima putem svojeg Twitter profila. Jedan od najuspješnijih tenisača svih vremena od početka godine ima problema s koljenom, a u svojoj objavi je napisao da rehabilitacija od operacije koju je imao u veljači nije išla po planu pa je na koljenu morao odraditi još jedan zahvat.

“Sada ću napraviti istu stvar kao u pripremama za sezonu 2017. godine, uzet ću sve vrijeme koje mi treba da bih se ponovno vratio na najvišu razinu. Jako će mi nedostajati moji navijači i turniri, ali jedva čekam vratiti se tenisu na početku 2021. godine”, objavio je Federer. I sam je podsjetio svoje obožavatelje na ozljedu koju je doživio na Wimbledonu 2016. godine, zbog koje je propustio ostatak te sezone, ali se vratio nakon pola godine jači nego ikad. Tada je osvojio sedam titula, od čega su dvije Australian Open i Wimbledon, tri Masters 1000 turnira i dva turnira iz serije ATP 500 uz ukupan skor pobjeda i poraza od 54-5 na kraju sezone.

Na trenutnoj ATP ljestvici, koja je posljednji put ažurirana 16. ožujka prije prekida sezone, Roger Federer drži četvrto mjesto, a ispred njega su jedino Dominic Thiem, Rafael Nadal i Novak Đoković. Za sada je jedino sigurno da se nijedan turnir neće održati do 31. srpnja, dok je ATP objavio da se sezona planira nastaviti od 1. kolovoza ako ne bude bilo novih komplikacija oko pandemije koronavirusa.