Foto: Davor Visnjic/PIXSELL

Gradnja novog restorana na području Šumarskog i Agronomskog fakulteta nakon pet godina napokon je dovršena. Iako je otvaranje bilo najavljivano za sam početak nove akademske godine, trenutak kada će menza nahraniti prve studente ipak će još malo pričekati, dok ne završi tehnička provjera. Inače, taj je studentski restoran dio projekta “Zeleni paviljon”, a cijeli je kompleks vrijedan 15 milijuna kuna. Građevinu je financiralo Ministarstvo obrazovanja i sporta, Studentski centar, Sveučilište i oba fakulteta.

Iako su na Agronomiji i Šumarstvu već imali restoran, studenti su svejedno prilično uzbuđeni zbog otvaranja novog, modernijeg i uređenijeg. Neki ipak nisu očekivali da će radovi biti završeni za njihova studiranja, a jedan od njih je i Leon Štefanac, student pete godine Fitomedicine na Agronomiji.

‘Bilo bi dobro kad bi se povećala ponuda jer ovo što imamo trenutačno očajno je. Preograničen si pri odabiru i moraš doslovno sklepati neki obrok koji inače nikad ne bi iskombinirao’, žali se Laura

“Nisam primijetio neku veliku razliku u nadogradnji od moje prve godine, a dok sam na faksu obično bih ručao na Šumarstvu pa se nadam da će ova menza biti bolja”, kaže Leon. S Leonom se slaže i njegova kolegica, Laura Banović, koja je sada na trećoj godini studija. Prema njezinu mišljenju, kompleks izvana izgleda jako lijepo i moderno.

“To je onaj element koji je dugo falio na Agronomiji i koji će napokon zamijeniti restoran u podrumu u kojem smo godinama jeli”, objašnjava Laura te dodaje da je sretna što su radovi napokon dovršeni nakon godina obećanja i glasina.

Očekuje se da će ponuda hrane i pića biti bolja, a moguće je da će jedna od opcija biti – vino, barem se tome nada Leon, koji je čuo da će, osim vina, biti i divljači.

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Tu namjeru potvrdio nam je i dekan Šumarskog fakulteta Tibor Pentek koji ističe da će za početak u restoranu ipak biti samo “normalna” hrana, iako je njegova želja i želja fakulteta da u Pravilnik o studentskoj prehrani uđu i te namirnice. Naime, vino se može pronaći u nekim menzama u Europi. S druge strane, studentica Laura samo želi bolji doručak.

“Bilo bi dobro kad bi se povećala ponuda jer ovo što imamo trenutačno očajno je. Preograničen si pri odabiru i moraš doslovno sklepati neki obrok”, žali se Laura. Osim što će studentski restoran moći koristiti studenti, moguće je da će i građani imati prigodu tamo jesti. Budući da bi vino trebali proizvesti studenti Agronomije, a divljač dolaziti iz lovišta Šumarskog fakulteta, građani će napokon moći okusiti plodove rada studenata tih fakulteta. Inače, pored studentskog restorana, u kompleksu će se biti i odvojene prostorije za studentske aktivnosti.