Foto: Marija Edita Feldi/Global

Ime: Dora Trogrlić

Dob: 20

Studij: Novinarstvo

Kad su maloj Dori bile samo tri godine, posjela je obitelj u dnevni boravak da bi održala svoj prvi koncert, i nastavila to raditi svake večeri.

“Iz večeri u večer roditeljima je to očito dosadilo pa su me odlučili upisati u glazbenu školu”, govori Dora o svojim glazbenim počecima. Tad je sve počelo, kaže – dječji festivali, raznorazne priredbe, pa zatim kazalište i gluma, koncerti, natjecanja… Onda je došla iz Đurđevca u Zagreb i vrata su se počela otvarati. Da joj je u Zagrebu karijera krenula, dokazuje popis na kojem je mnoštvo poznatih i utjecajnih glazbenika koje je upoznala i još upoznaje, i s kojima surađuje i dijeli ljubav prema glazbi.

“Vjerujem da je ovo sve tek početak i posebno se veselim onome što budućnost nosi”, dodaje.

Dora je glazbenica koja se pokušava probiti bez posebnih veza i poznanstva, i na to je jako ponosna. Misli da je odlično kad čuje da je netko nešto postigao isključivo svojim radom.

‘Trudim se, radim na sebi i zaista vjerujem da će nešto lijepo proizaći iz toga svega. Vjerujem u sebe’

“Upravo zato i ja pokušavam djelovati tako što sama sebi gradim svoje ‘veze’. Krećem se po mjestima gdje su odlični glazbenici i tako stvaram poznanstva i prijateljstva, objeručke prihvaćam sve prigode, trudim se, i radim na sebi i zaista vjerujem da će nešto lijepo proizaći iz toga svega. Vjerujem u sebe”, odlučno zaključuje.

Dora je studentica treće godine novinarstva, a usklađivanje faksa i glazbe ne smatra nekakvim problemom.

“Isto kako mnoštvo studenata radi, tako je ovo moj posao – i velika ljubav – ali i posao. A i mnogo toga se stigne u 24 sata, mislim, tko još spava”, pita se Dora. Što se tiče razloga odabira novinarstva kao studija, odgovara da joj je to s jedne strane način da nauči kako komunicirati s njima u budućnosti, a s druge da je odličan u aspektima odnosa s javnošću, samopromocije, upoznavanja s ljudima i publikom.

“Pokušavam stečeno znanje primijeniti gdje god mogu u glazbi. A dodatan plus na prethodno rečeno je što mi ostavlja slobodnog vremena da radim ono što najviše volim”, kaže. Hana Ivković​