StoryEditor

ISIC STUDENTSKA ISKAZNICA U ponudi popusti u kafićima, ali i jeftini letovi

‘Svake akademske godina priduži se 1000 do 2000 novih korisnika‘, kaže Filip Frigan, voditelj putničke agencije STA, koja je licencirani zastupnik za ISIC iskaznicu u Hrvatskoj
Autor:
Global.
19/09/2018 u 21:36 h
ISIC kartica
ISIC karticaISIC

Osjeti sve okuse svijeta s ISIC iskaznicom - rečenica je kojom se opisuje međunarodna studentska iskaznica - ISIC. Manje poznata domaćim studentima, ta svjetski priznata iskaznica omogućuje čak nekoliko desetaka tisuća popusta i pogodnosti diljem svijeta.

"ISIC je u Hrvatskoj zaživio prije više od deset godina, a svake godine nastoji proširiti ponudu pogodnosti za domaće studente", govori Filip Frigan, voditelj putničke agencije STA, licenciranog zastupnika za tu iskaznicu u Hrvatskoj.

Ona podrazumijeva popuste na karte za autobuse, hotele i hostele, rent-a-car, pića u određenim kafićima, škole stranih jezika, plesne škole, kino i kazališne ulaznice, optike, Microsoft programe, wellness-centre i mnoge druge usluge.

Čak pet milijuna ljudi koristi tu iskaznicu svake godine, dok je interes u Hrvatskoj znatno manji. Jedan od razloga manjeg interesa domaćih studenta za izradu te iskaznice je taj što već s iksicom mogu ostvariti popuste na istim mjestima na kojima i ISIC iskaznica daje pogodnosti, navodi Frigan. Jedan od primjera gdje je moguće ostvariti popust samo uz predočenje ISIC iskaznice jest pri kupnji karata aviokompanija poput Turkish i Qatar Airlines te Air France.

Ona podrazumijeva popuste na karte za autobuse, hotele i hostele, rent-a-car, pića u određenim kafićima, škole stranih jezika...

"Broj novih korisnika ISIC iskaznice mijenja se iz godine u godinu jer je brucoši uglavnom izrađuju na početku akademske godine, a stariji studenti kada im zatreba", govori Frigan i dodaje kako svaka akademska godina dobnese oko 1000 do 2000 novih korisnika.

Za one koji nisu ljubitelji plastičnih kartica, a kojima je mobitel uvijek pri ruci, agencija je lani osmislila ISIC mobilnu aplikaciju.

Aplikaciji se može pristupiti samo sa svojim kodom, a radi prema načelu GPS-a tako što prikazuje sva mjesta u blizina na kojima korisnik ISIC iskaznice može ostvariti pogodnosti.

Osim ISIC iskaznice, koja je osim studentima namijenjena i srednjoškolcima, postoje i ITIC (za profesore) i IYTC (za mlade do 29 godina koji nemaju status studenta) iskaznice.

U pet minuta do iskaznice

Za izradu iskaznice potrebno je: 1. otići do STA putničke agencije ili naručiti iskaznicu online, 2. dostaviti fotografiju, indeks ili potvrdu o školovanju i osobnu iskaznicu ili putovnicu, 3. izdvojiti 85 kuna. Iskaznica vrijedi od 1. rujna do 31. prosinca iduće godine, a svaka iduća godišnja obnova iznosit će 85 kuna. Ako se iskaznica potrga ili uništi, ponovna izrada iznosi 15 kuna.

30. travanj 2024 13:00