Foto: Privatna arhiva

Na Pravnom fakultetu u Zagrebu studenti-kliničari Pravne klinike već deset godina pružaju besplatnu pravnu pomoć. Prakticira se osobni dolazak stranke u prostorije na adresi Ulica Jurja Žerjavića 6 uz prethodnu najavu i telefonski dogovor termina, ali zbog novonastale situacije i uputa Stožera civilne zaštite dežurstva se do daljnjega ne održavaju, pa se stranke mogu javiti putem maila.

“S obzirom na opsežnost pravnih mišljenja i dva stupnja kontrole istih, stranke u pravilu čekaju pisani odgovor oko mjesec i pol dana”, kažu iz Pravne klinike napominjući da se ne treba plašiti nestručnosti zbog razvijenog internog sustava kontrole koji eliminira moguće greške. Odgovori stižu brže ako se tiču predmeta koji se vode kao hitni. To su, primjerice, slučajevi kada stranka ima ročište na određeni dan te ako se tiču posljedice oštećenja nastalih poslije jakog potresa koji je nedavno zadesio Zagreb.

Foto: Privatna arhiva

“S pojavom koronavirusa i uvođenjem mjera za suzbijanje širenja epidemije koje se provode zadnjih nekoliko tjedana, zaprimili smo veći broj predmeta vezanih uz radno pravo“, navode kliničari objašnjavajući da se uglavnom radi o ljudima kojima je otkazan ugovor o radu zbog smanjenja obujma posla ili im je smanjena plaća pa ih zanimaju njihova prava. Zbog govora o donošenju određenih zakona i prirodne katastrofe koja je nedavno pogodila Zagreb očekuje se i rast upita.

U mailu je potrebno navesti ime i prezime, OIB, adresu, s obje strane skeniranu osobnu iskaznicu, broj mobitela ili telefona, opis pravnog problema, napomenu teče li kakav rok i dokumentaciju (npr. fotografije oštećene kuće ili stana, otkaz ugovora o radu, obrasce koje građanin ne zna samostalno ispuniti, a potrebni su za prijavu štete itd.).

U Pravnu kliniku se javljaju stranke različite životne dobi najčešće zbog upravnih i građanskih predmeta, a najmanje zbog kaznenih. Znaju se javljati i studenti, najčešće zbog problema neisplaćivanja naknade za obavljanje studentskih poslova.

“Trenutno pokušavamo putem društvenih mreža potaknuti mlađe osobe da pomognu starijima sastaviti mail, ako znaju nekoga kome je naša pomoć potrebna”, kažu u Pravnoj klinici navodeći da su njihove stranke uglavnom osobe starije životne dobi i slabijeg ekonomskog statusa koji se u manjoj mjeri koriste društvenim mrežama. Spremni su svima pružiti pravnu pomoć na najbrži mogući način. Pozivaju da se svi oni kojima je njihova pomoć uistinu potrebna slobodno jave na e-mail adresu klinika@pravo.hr.

Upiti se grupiraju u različita područja

Studenti kliničari podijeljeni su u sedam grupa formiranih zbog različitih područja iz kojih primaju upite: Grupa za pomoć azilantima i strancima, Grupa za suzbijanje diskriminacije i prava manjina, Grupa za prava djece i obiteljsko uzdržavanje, Grupa za zaštitu i pomoć žrtvama kaznenih djela, Grupa za zaštitu prava radnika, Grupa za zaštitu prava pacijenata te Grupa za pomoć građanima u ovršnom postupku.