Foto: Pixabay

Hrvatska studentska asocijacija pokrenula je “Subotnju COVID špicu”, projekt namijenjen informiranju studenata koji su se zbog okolnosti vezanih uz pandemiju koronavirusa i zagrebački potres našli u nepovoljnoj situaciji.

Projekt je zamišljen kao niz interaktivnih online predavanja na kojima će profesori, studenti i stručnjaci iz različitih područja pokušati odgovoriti na pitanja koja trenutačno muče mlade. Predavanja će se održavati tijekom svibnja i lipnja, svake subote u podne.

“Trenutačno su studentima najpotrebniji strpljenje, dobra informiranost i nada u bolje sutra, stoga smo odlučili organizirati projekt ovakvog tipa kako bismo pomogli svima kojima u ovome razdoblju stoje upitnici iznad glave”, poručuju iz Asocijacije.

Vjeruju da su razgovor i interakcija potrebni, makar u online okruženju.

Kažu da trenutačna situacija ne štedi nikoga, a studente brinu mnogi problemi, od datuma rokova za polaganje ispita i studentskih smještaja, do prakse i poslova.

Cilj ovoga projekta jest učiniti mladima povratak u “normalan život” i ulazak na tržište rada jednostavnijima te potaknuti na razumijevanje problema s kojima će se mladi suočiti nakon COVID-19 krize.

Cilj ovoga projekta jest učiniti mladima povratak u “normalan život” i ulazak na tržište rada nakon krize

“S obzirom na to da su oni glavni pokretači bolje budućnosti, ključno je shvatiti koje su njihove mogućnosti i uloge u ovoj kompleksnoj situaciji”, tvrde iz Asocijacije.

Svibanjsko izdanje započinje 16.5. s Agencijom 404, čiji će govornici razmotriti problematiku studentskih poslova i praksa u agencijama. Predavanje o očekivanjima za ovogodišnju sezonu tjedan dana kasnije održat će Valamar Holiday Hotels & Resorts, a 30. svibnja o smještaju, poslovima i isplatama govorit će predstavnici Studentskog centra u Zagrebu.

“Javit će nam se stručnjaci i zajedno s njima vidjet ćemo što su oni mogli bolje, što mi možemo bolje, i kako se nositi s ovakvim događajima, sada i u bližoj budućnosti”, poručuju iz Asocijacije.

Smatraju i da, iako mjere socijalnog distanciranja i zaštite postepeno popuštaju, ne znači da trebamo zaboraviti na probleme s kojima smo se susretali u proteklom razdoblju, već o njima valja raspravljati kako bi smo uvidjeli što smo iz njih naučili.

Sudjelovanje u projektu je besplatno, a link za prijave i dodatne informacije moguće je pronaći na Facebook stranici Asocijacije.