Foto: Pixabay

Sveučilište u Zagrebu objavilo je mogućnost odabira novog kolegija pod nazivom “Vršnjačka potpora studentima s invaliditetom”. Ovaj jednosemestralni kolegij namijenjen je svim studentima koji imaju želju biti pružatelji potpore kolegama s invaliditetom, neovisno o razini studija. Predavanja započinju početkom iduće akademske godine, a izvođač je Edukacijsko – rehabilitacijski fakultet u Zagrebu.

Uvjet za upis kolegija je poznavanje studenta s motoričkim poremećajem, vidnim ili slušnim oštećenjem s iste studijske godine i smjera, kojemu je potrebna vršnjačka potpora. Također, potrebno je imati i njegov pristanak za sudjelovanje. Kolegij se odvija u dva dijela: prvi dio odnosi se na pripremnu radionicu, a drugi na pružanje potpore i superviziju. Prolaznici će ostvariti 5 ECTS bodova.

S obzirom na specifičnosti kolegija i bliski kontakt između primatelja i pružatelja potpore, njegova realizacija ovisit će o epidemiološkoj situaciji u zemlji. Zainteresirani studenti trebaju se javiti Uredu za studente s invaliditetom Sveučilišta u Zagrebu.