Foto: Kristina Uremović/Global

Sanacija Studentskog centra u Zagrebu još nije završena, a kad će – ne zna se. Prije nešto manje od pola godine izvještavali smo o netransparentnom raspolaganju novcem za sanaciju SC-a. Tada je najavljeno da su dugovi dobavljačima podmireni i da je proces sanacije pred dovršetkom. S obzirom na to da je na čelu SC-a i dalje sanacijski upravitelj, postavlja se jasno pitanje – zašto sanacija i dalje nije dovršena i zašto se odugovlači?

Podsjetimo, zaposlenik Ministarstva znanosti i obrazovanja Duje Bonacci na svojem je blogu prošlog rujna iznio optužbe da je na račun sanacije SC-u isplaćeno 159 milijuna kuna, a od toga samo 30 milijuna kuna uistinu potrošeno namjenski, odnosno za sanaciju zaostalih dugovanja.

Foto: Printscreen

Članovi Samostalnog sindikata zaposlenika studentskih centara RH od MZO-a tražili su dokumente u kojima su trebale biti vidljive sve isplate i korištenje novca Studentskog centra u Zagrebu. Neki od tih dokumenata jesu cjelovito izvješće o sanaciji SC-a, plan i program sanacije koji je podnio sanacijski upravitelj Mirko Bošnjak kao i sve odluke za dodjelu sredstava za sanaciju Studentskog centra u Zagrebu. Međutim, kako stoji u njihovoj objavi, od povjerenice za informiranje Ministarstva dobili su odgovor kako im zatražene dokumente ne mogu ustupiti jer je “istraga u tijeku”.

Pitali smo sanacijskog upravitelja Bošnjaka što se s tim dogodilo i kada će sanacija biti gotova. Nakon dva mjeseca sustavnih molbi da dobijemo odgovor, Globalu je iz ureda sanacijskog upravitelja stigla samo e-poruka koja je počela s “Poštovani” da bi odmah uslijedio kraj “S poštovanjem”, dakle, apsurdni prazni e-mail u kojem nije bilo ni riječi odgovora. Na dodatne upite, odgovore više nismo dobili.