Foto: Patricija Turkalj/Global

Razdoblje studiranja idealno je za praksu i prikupljanje poslovnog iskustva. Ipak, proces zapošljavanja često je nepotrebno zahtjevan za studente i poslodavce.

Domaća aplikacija DING Jobs potpuno odbacuje klasične procedure pronalaska studentskih poslova. Izgled aplikacije nalik je na društvene mreže, što je čini iznimno jednostavnom za uporabu. Umjesto lista pretrpanih poslovima kojima nema kraja, DING Jobs algoritamski razvrstava i prikazuje poslove sukladne interesu i kvalifikacijama studenata. Sterilne životopise zamjenjuju profili na kojima studenti mogu istaknuti svoje znanje i stečeno iskustvo, a umjesto naprijed-nazad slanja e-poruka korisnike će razveseliti brza chat funkcija.

Aplikacija broji oko 370 poslodavaca te više od 13.000 korisnika, a u planu je i širenje poslovanja na vanjska tržišta i ostale demografske skupine.

“Ideja za aplikaciju proizašla je iz istraživanja za potrebe našeg drugog poduzeća. Doznali smo da studenti imaju velikih problema s traženjem posla, nisu sigurni što žele raditi, a uz to poslodavci često ne odgovaraju na poruke. Zbog toga smo odlučili ponuditi rješenje”, rekao je David Rey Hudeček, suosnivač tvrtke DING Applications.

Bez obzira na struku ili iskustvo, na DING Jobs svatko može pronaći posao. Neki od najvećih i najuglednijih domaćih i stranih poslodavaca poput Rimac Automobila, Erste banke i Croatia osiguranja nude praksu, studentske poslove i entry-level pozicije. Aplikacija broji oko 370 poslodavaca te više od 13.000 korisnika, a u planu je i širenje poslovanja na vanjska tržišta i ostale demografske skupine.

Aplikaciju DING Jobs mogu koristiti studenti i oni koji su fakultet nedavno završili, a sve što je potrebno za pronalazak posla iz snova je napraviti besplatan korisnički profil na web-stranici ding.jobs ili u DING Jobs aplikaciji, dostupnoj za Android i iOS platforme.