Foto: Twitter

Prošlo je devet godina od pokretanja računalne videoigre koja je vrlo brzo postala najigranijom. Megapopularni League of Legends, široj publici poznatiji kao LoL, posljednjih je godina srušio mnoge rekorde u svijetu videoigara. Igra i njen community toliko je narastao da je biti jedan od igrača danas zahtjevan i vrlo unosan posao.

Jedan od najboljih je i član G2 Esports tima, Hrvat Luka Perković, u LoL zajednici poznatiji kao Perkz. Ime možda ne zvuči poznato na prvu, ali na društvenim mrežama ima više od 150.000 pratitelja. Taj 20-godišnjak svoju je profesionalnu gamersku karijeru počeo prije četiri godine. Od tad je promijenio četiri “klana” te se 2015. skrasio u sadašnjem G2 – drugom najboljem u Europi.

Luka, sada 20-godišnjak, profesionalnu je gamersku karijeru počeo prije četiri godine

Samo godinu poslije Perkz i ekipa kreću s osvajanjem mnogih regionalnih turnira, čime potvrđuju status Top20 klana u svijetu. Da nije sve pitanje prestiža potvrđuju i bogate novčane nagrade na turnirima – procjenjuje se da je Luka dosad osvojio više od 200.000 američkih dolara.

Prigoda za najveću zaradu pruža se na svjetskim prvenstvima, poznatijim pod nazivom Worlds, gdje se 16 klanova natječe za vrtoglavih 225 milijuna dolara. Unatoč prošlogodišnjem ispadanju u grupnoj fazi prvenstva, Perkz i ekipa ove su godine došli do polufinala, gdje su izgubili od prvaka Invictus Gaminga. Osim što su tako dokazali svoju klasu, zaradili su čak 155.000 dolara, što je poticaj za nastavak karijere.

Perkz, inače najaktivniji na Twitteru i Twitchu, zahvalio je svojim obožavateljima te u terminatorskom stilu najavio: “I’ll be back”. Gameri diljem svijeta nastavljaju razbijati stereotipe o “besmislenosti” igranja videoigara, a Luka je jedan od najboljih primjera da se može i dobro zaraditi dok se zabavljaš.