StoryEditor

18. NOĆ MUZEJA Svoja vrata otvaraju i brojni fakulteti i škole

Na zagrebačkom Fakultetu elektrotehnike i računarstva tako će biti dostupne igraonice retro računala

27/01/2023 u 16:08 h
6017
Pixabay

Popularna manifestacija Noć muzeja održava se večeras u muzejima diljem Hrvatske, pod geslom "Muzeji su važni!", stoji na službenoj stranici.

Radionica uzimanja i izazivanja otisaka prstiju u zagrebačkom Muzeju policije, igraonice retro računala na zagrebačkom Fakultetu elektronike i računarstva, radovi 3D olovkom u osječkom Muzeju likovnih umjetnosti, samo su neke od brojnih zanimljivosti koje će posjetitelji moći isprobati, pišu organizatori. 

Tako na Veterinarskom fakultetu u Zagrebu, posjetitelji mogu ući u ulogu veterinarskog farmaceuta, u Klovićevim dvorima organizirane su radionice slikanja na staklu pod vodstvom umjetnika, a svoja vrata otvaraju neki vrtići i škole. 

Izložbe, glazbeni programi, predavanja, radionice i druga događanja održat će se u više od 100 gradova i mjesta u Hrvatskoj. Ovo je 18. Noć muzeja, a sve je započelo 2005. godine, kada je u projekt bilo uključeno tek šest zagrebačkih muzeja. Od početka održavanja, do prošle godine, manifestaciju je posjetilo više od tri i pol milijuna ljudi.

"To je možda jedna od najvećih kulturnih manifestacija u Hrvatskoj, koja u svega nekoliko noćnih sati okupi preko 300.000 posjetitelja", ističe Vlasta Krklec, predsjednica Hrvatskog muzejskog društva, u intervjuu za Top radio.

 

Vezani članci
27. travanj 2024 22:39