Foto: PR

Nakon gotovo devet mjeseci Dvorana Lisinski otvara svoja vrata, najavio je na konferenciji za medije ravnatelj Lisinskog Dražen Siriščević. Nakon 268 dana, 7 sati i točno 10 minuta šutnje, tišinu će sutra prekinuti koncert Simfonijskog orkestra i Zbora Hrvatske radiotelevizije.

“Počašćeni smo što će Simfonijski orkestar i Zbor HRT-a prvi nastupiti u Lisinskom nakon njegove obnove, u domu ansambala HRT-a, u jedinom pravom domu za simfonijsku i oratorijsku glazbu u gradu Zagrebu”, istaknula je rukovoditeljica Radne jedinice Glazba Hrvatske radiotelevizije Ivana Kocelj.

U novoj sezoni ciklusa “Lisinski subotom” proslavit će se i stota godišnjica postojanja zagrebačke Muzičke akademije. Tako će 16. listopada Simfonijskim orkestrom i Zborom Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu ravnati maestro Nikša Bareza, kojeg je ravnatelj Lisinskog predstavio kao “čovjeka bez kojeg je nezamisliva hrvatska glazbena kultura”. Bit će to dvostruko slavlje jer se ujedno obilježava i 60 godina umjetničkog rada Bareze.

Uz program ciklusa, ravnatelj je spomenuo i neke od drugih programa koji su na repertoaru ove sezone: povijesno gostovanje Berlinske filharmonije, koncerti Soweto Gospel zbora, Zucchera, Vlatka Stefanovskog i mnogih drugih.