Foto: Pixabay

“Pozivamo sve cure, žene, majke, bake da nam se pridruže da pokažemo da smo i mi prisutne na tribinama i da naša ljubav prema Dinamu nije nikaj manja od bilo kojeg drugog navijača”, stoji u priopćenju prve ikad osnovane ženske navijačke udruge Bad Blue Girls.

Udruga još ne upisuje članove, no prema riječima predsjednice udruge Mirjane Okun, od objave se u dva dana javilo oko 110 žena koje su zainteresirane za članstvo. Nema dobne granice te će se u udrugu moći prijaviti i mlade i starije žene, no pravo glasa imat će samo starije od 18 godina. Cilj same udruge je prikupiti što više žena koje vole i podržavaju Dinamo te bodriti Modre rame uz rame s Bad Blue Boysima.

“Ideja se javila nakon brojnih gostovanja od Splita, Rijeke, Gorice i brojnih drugih, kad smo, sada dopredsjednica udruge Snježana Hodulak i tajnica Kornelija Viher i ja, stalno objavljivale i dijelile slike s utakmica. Pritom nam se javio velik broj žena da treba poduzeti pitanje u vezi navijačica da se treba nešto organizirati. Ta ideja se javila još prije dvije godine, no nismo ju mogli realizirati zbog pandemije koja nas je sve zadesila”, rekla je predsjednica Okun koja ne skriva zadovoljstvo i sreću zbog pokretanja udruge.

Navijačke udruge rijetko sadržavaju isključivo žene pa će tako Bad Blue Girls biti prva navijačka skupina, ne samo na ovim prostorima, već i u Europi koja će sadržavati isključivo ženske članove.

“Iskreno nisam očekivala tako velik odaziv i medijsku popularnost, mislila sam da će objavu lajkati samo prijatelji i rodbina. Kad sam vidjela da smo završili u većini hrvatskih medija bila sam oduševljena, a čak sam dobila upite iz grčkih i španjolskih medija o našoj udruzi”, rekla je Mirjana.

Naravno da je i aktualni prvak Hrvatske, koje je pridonio popularizaciji hrvatskog nogometa, jedan od razloga zbog kojeg je ova udruga značajna te da bez konstantnih europskih uspjeha ne bi bilo toliko upita iz stranih zemalja. Trenutno udruga traga za prostorom u kojem bi bilo sjedište, a nakon opremanja uslijedit će i svečano predstavljanje te otvorenje. Sama udruga imat će i brojne proizvode s logom koji će svaka navijačica, ali i navijač Dinama moći kupiti.

“Na svakoj utakmici imat ćemo svoj transparent s logom udruge, a želja nam je biti uz Boyse već 9. srpnja na utakmici Superkupa protiv Hajduka i tako podržati naše igrače u borbi za novi trofej”, zaključila je predsjednica Okun.